ГоловнаКультура

Помер український письменник і літературознавець Леонід Ушкалов

Причину смерті не повідомляють.

Помер український письменник і літературознавець Леонід Ушкалов
Леонид Ушкалов
Фото: litakcent.com

Сьогодні, 25 лютого, в Києві помер український літературознавець і письменник Леонід Ушкалов. Про це повідомляє портал "Літакцент".

Леонід Ушкалов народився на Сумщині 1956 року. Закінчив філологічний факультет Харківського державного університету. Працював на посадах викладача, доцента (1993) і професора (1995) на кафедрі української та світової літератури Харківського національного педагогічного університету ім. Григорія Сковороди. 1989 р. в Інституті літератури ім. Тараса Шевченка НАН України захистив кандидатську дисертацію ( «Творчість Григорія Сковороди і антична культура»), а в 1996р. - докторську («Література українського бароко в її зв'язках з філософією»).

Ушкалов - автор академічних досліджень з історії української літератури, філософії та богослов'я, науково-популярних робіт, дитячих книг, сотень статей. Укладач, перекладач, автор передмов, приміток і коментарів до великої кількості видань.

Роботи Ушкалова друкувалися українською, англійською, німецькою, польською мовами. З останніх книг Леоніда Ушкалова - «Ловля невловимої птиці: життя Григорія Сковороди» (Дух і Літера 2017) і «Шевченко від А до Я» (ВСЛ).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram