ГоловнаКультура

Співачка Maruv готова відмовитися від гастролей в Росії заради участі в Євробаченні

Переможниця нацвідбору на пісенний конкурс заявила про тиск.

Співачка Maruv готова відмовитися від гастролей в Росії заради участі в Євробаченні
Maruv готова отказаться от гастролей в России
Фото: Facebook / Maruv

Переможниця національного відбору на Євробачення-2019 співачка Maruv готова відмовитися від запланованих гастролей у Росії для участі в конкурсі.

Про це вона написала на своїй офіційній сторінці у Фейсбуці.

"Останні 24 години були найемоційнішими в моєму житті. Я здобула чесну перемогу в Національному відборі на "Євробачення-2019", отримавши максимальну підтримку від телеглядачів і високий бал від членів журі. Але тепер нашу з вами перемогу хочуть забрати. Я - українка, люблю свою країну і пишаюся тим, що представлятиму Україну в Тель-Авіві на міжнародному конкурсі "Євробачення - 2019" незважаючи на те, що за добу я отримала пропозиції від трьох різних країн представляти їх. Але моя відповідь категорична - я виступаю від України і ніяк інакше!" - написала Мaruv.

Вона нагадала про договір між учасником Євробачення від України і НТКУ, в якому є пункт про заборону гастролей в РФ.

"Я готова відмовитися від виступів у Росії. В прямому ефірі відповіла на всі питання, які цікавили журі. Я не відвідувала Крим з 2014 року. Не порушувала жодного закону України. А також готова взяти на себе всі витрати на участь у міжнародному конкурсі", - підкреслила співачка.

Також вона навела кілька пунктів договору.

"1. Мені заборонена будь-яка імпровізація на сцені без затвердження НТКУ. 2. Негайна передача авторських прав на пісню, що належать світовому лейблу Warner Music (про ці права було відомо до початку конкурсу). 3. Чітко виконувати будь-які вимоги і вказівки НТКУ. 4. Заборона на спілкування з журналістами без узгодження з НТКУ... І ще багато чого абсурдного. У разі порушення одного з пунктів - штраф 2 мільйони гривень і компенсація збитків ще на невизначену суму", - написала співачка.

Вона також заявила, що "відчуває тиск" і бачить "виразні спроби" змусити її відмовитися від участі в конкурсі.

Нагадаємо, переможницею національного відбору на пісенний конкурс Євробачення-2019 цього року стала співачка Maruv (Анна Корсун). Друге місце зайняв колектив Freedom Jazz, третє - Kazka.

Також у фіналі нацвідбору брали участь Yuko, Brunettes Shoot Blondes і дует Anna Maria.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram