ГоловнаКультура

Помер український композитор Левко Колодуб

Маестро помер на 89-році життя.

Помер український композитор Левко Колодуб
Композитор Левко Колодуб
Фото: kolub2.jpg

На 89-му році життя помер народний артист України, лауреат Шевченківської премії, професор Національної музичної академії України ім. Чайковського композитор Лев Миколайович Колодуб.

Про це повідомляє Міністерство культури.

"Метр залишив після себе багату творчу спадщину: безліч симфонічних і оперних опусів, балети, мюзикли, концерти для різних інструментів, вокальну музику. Особливе місце в його творчості посідає Тарас Шевченко, на основі віршів з «Кобзаря» і під впливом ілюстрацій до нього, Лев Миколайович створив симфонію-думу «Шевченківські образи», оперу «Поет» про життя Кобзаря", - йдеться в повідомленні.

Міністерство культури України висловило глибокі співчуття рідним, близьким, колегам і всій мистецькій громадськості.

Лев Миколайович Колодуб народився 1 травня 1930 року в Києві. Він поєднував активну композиторську творчість з педагогічною та громадською діяльністю. Очолював правління Музичного фонду України (1984-1995), був президентом Асоціації діячів духової музики України Національної всеукраїнської музичної спілки (1991), головою Київської організації Спілки композиторів України (1995-1999). Лауреат Шевченківської премії 2010 року.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram