ГоловнаКультура

Держкомтелерадіо заборонив ввезення книг "Паблішер" і ще 17 видань

Під заборону потрапили і дитячі видання з комуністичною або радянською символікою.

Держкомтелерадіо заборонив ввезення книг "Паблішер" і ще 17 видань

Держкомтелерадіо відмовив у видачі дозволів на ввезення в Україну 19 книг, в яких присутні ознаки російської пропаганди. Про це повідомили в прес-службі Держкомтелерадіо.

Відмову надано на підставі висновків експертної ради Держкомтелерадіо.

Ознаки пропаганди держави-агресора знайдено в декількох книгах московського видавництва "Альпіна Паблішер", зокрема в книзі бізнес-консультанта Сергія Бехтерєва "Як працювати в робочий час: правила перемоги над офісним хаосом", яка побудована на прикладах роботи владних структур РФ. Також не дозволено ввезення книги Ігоря Намаконова "Кросфіт мозку: Як підготувати себе до вирішення нестандартних завдань", в якій як мантра повторюються слова "Росія дивовижна і дивує, а ми, її громадяни, дивовижні люди".

До ввезення в Україну та продажу заборонено також такі книги:

  • Ніно Біліходзе "Грузинська кухня: любов на смак" (ТОВ "Ексмо"),
  • Наталії Малиновської "Записки практикуючої відьми" (видавництво "АСТ"),
  • Мартіна Догерті "Світ вікінгів. Повсякденне життя Дітей Одіна" (видавництво "Ексмо"), в якій фальсифікуються факти, а культурні пам'ятники епохи Київської Русі називаються російськими.

Не повинні бути ввезена в Україну низка дитячих книг і книги авторів радянського періоду, в оформленні яких використовується комуністична символіка і символіка держави-агресора

За даними Держкомтелерадіо, з 20 травня 2017 року Комітет 2382 рази відмовив у видачі дозволів на ввезення книг, в тому числі 150 відмов у видачі дозволів на ввезення 650 тис. примірників видань антиукраїнського змісту, а також прийняв рішення про анулювання 1 виданого раніше дозволу. Ще 2232 відмови надано внаслідок ненадання суб'єктами господарювання в повному обсязі пакетів документів, необхідних для отримання дозволу, або виявлення в поданих документах недостовірних відомостей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram