ГоловнаКультура

Американська кіноакадемія вирішила показати вручення всіх "Оскарів" у телетрансляції

Це вже третє рішення 91-х "Оскарів", яке скасовують.

Американська кіноакадемія вирішила показати вручення всіх "Оскарів" у телетрансляції
Церемония награждения "Оскар"
Фото: oscars.org

На телетрансляції церемонії вручення "Оскарів" таки покажуть вручення всіх нагород у 24-х номінаціях.

Американська кіноакадемія скасувала своє рішення вирізати вручення трьох "Оскарів" заради рекламної паузи, повідомляє IndieWire.

Це сталося 14 лютого після того, як президент Кіноакадемії Джон Бейлі та її голова Доун Гадсон зустрілися з групою відомих операторів, включаючи Еммануеля Любецького, Хойта ван Хойтема, Рейчел Моррісон та інших.

Рішення виключити вручення "Оскарів" за кращу операторську роботу і кращий монтаж (а також кращий грим і зачіски) з телетрансляції церемонії було ухвалено 11 лютого і спричинило бурхливу дискусію в середовищі. Очікувалося, що ці нагороди вручать, поки на ТБ буде йти рекламна пауза - їх показали б в онлайн-трансляції, але по ТБ продемонстрували б вже після завершення церемонії.

Після того, як кіноакадемія оголосила про своє рішення, проти нього висловилася низка кінематографістів, була створена петиція, що зібрала 14 тис підписів. Противники рішення наполягали, що операторська робота і монтаж - це основа кінематографу, ремесла, які мають кінематографічний зміст і не запозичені цим мистецтвом у театру, фотографії або літератури.

Зазначимо, що це вже третє рішення, яке Американська кіноакадемія ухвалює напередодні 91-ї церемонії і скасовує. Минулого року Кіноакадемія вирішила ввести номінацію "за досягнення в популярному кіно", але після різкої критики передумала. Потім ведучим церемонії був призначений комік Кевін Гарт, але після того, як в його твіттері виявили гомофобні висловлювання, Гарта звільнили з цієї посади. 91-ша церемонія вручення "Оскарів" відбудеться без основного ведучого - 24 лютого 2019.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram