ГоловнаКультура

Українські активісти домоглися скасування показу фільму Михалкова "Т-34" в Бостоні

Власник кінотеатру прийняв картину до прокату, вважаючи її незалежним фільмом.

Українські активісти домоглися скасування показу фільму Михалкова "Т-34" в Бостоні
Афиша фильма
Фото: Афиша фильма

Кінотеатр West Newton Cinema в Бостоні (США) скасував показ пропагандистського російського фільму про Другу світову війну "Т-34" після численних звернень і протестів активістів. Про це заявив активіст групи Arts Against Aggression Дмитро Смілянський, повідомляє Радіо Свобода.

Група активістів дізналася, що фільм буде демонструватися в кінотеатрі Ньютона, завдяки рекламі в Фейсбуці, після чого активісти звернулися до керівництва кінотеатру з пропозицією скасувати показ.

"Ми дуже здивувалися такому незвичайному вибору кінотеатру, в якому зазвичай показують незалежне кіно і фестивальні фільми. Написали лист власникові кінотеатру Давиду Браманте і розповіли про фільм, його фінансування та продюсерів. Він сказав, що нічого не знав про цей фільм, і тепер не впевнений, що хоче його показувати", - розповів Смілянський.

Активіст попросив своїх друзів і підписників у соцмережі підтримати його позицію. Пізніше господар кінотеатру сам зв'язався зі Смілянським і повідомив, що отримав багато звернень, дзвінків і листів від жителів району і вирішив відмовитися від показу картини.

Нагадаємо, російський фільм "Т-34" розповідає про те, як радянські військовослужбовці зуміли втекти з німецького концтабору, захопивши привезений німцями з фронту новітній радянський танк Т-34-85. Серед продюсерів фільму - Микита Михалков, а також виходець з СРСР, бізнесмен Леонід Блаватник, ім'я якого фігурувало в скандалі про можливе втручання Росії у вибори американського президента. Блаватник робив великі пожертви у виборчий фонд Дональда Трампа. Була підозра, що він діяв за вказівкою Кремля.

Показ фільму запланований у декількох містах США та Канади, в тому числі в Торонто, Лос-Анджелесі, Чикаго, Сан-Франциско, Маямі. Інформаційну підтримку рекламної кампанії надає російське посольство в США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram