ГоловнаКультура

Вручення "Оскарів" за операторську роботу і монтаж не покажуть під час телетрансляції

Чотири "Оскари" в цьому році вручать під час перерв на рекламу.

Вручення "Оскарів" за операторську роботу і монтаж не покажуть під час телетрансляції
Фото: oscar.go.com

Американська кіноакадемія прийняла рішення вручити чотири "Оскари" під час рекламної паузи і показати їх вручення в запису вже після церемонії.

Про це повідомляє IndieWire.

Щороку набір з чотирьох категорій, переможців в яких буде оголошено під час реклами, що перебиває телетрансляцію, змінюватиметься. Цього року вручення "Оскарів" за найкращу операторську роботу, монтаж, грим і зачіски і найкращу короткометражну картину покажуть після церемонії в запису.

Загалом серед номінацій, які будуть вирізати надалі, можуть виявитися "найкращий звук", "найкраще зведення звуку" і документальні категорії.

При цьому вперше в історії нагородження "Оскарами" транслюватимуть онлайн і там ці чотири виключені з телетрансляції номінації покажуть.

Вирізати чотири номінації з трансляції вирішили через прагнення скоротити хронометраж "Оскарів", зробивши його коротшим, ніж три години.

Президент кіноакадемії Джон Бейлі, оператор, у своєму листі членам кіноакадемії зазначив, що церемонія вручення "Оскарів" повинна розвиватися, щоб продовжувати популяризувати кіно серед широкої аудиторії.

Рішення не показувати вручення "Оскарів" за найкращі операторську роботу і монтаж розкритикували представники кіноіндустрії в Голлівуді. Номінант на "Оскар" Альфонсо Куарон написав у своєму твіттері: "В історії кіно виходили шедеври без звуку, кольору, без історії, акторів або музики. Але немає жодного фільму без операторської роботи та монтажу".

Його колега Гільєрмо дель Торо, володар "Оскара" за "Форму води", також пише: "Я не хотів би пропонувати категорії, які потрібно вирізати з трансляції "Оскарів", але операторська робота і монтаж - це серце нашого ремесла. Вони не успадковані від театральної традиції або літератури: вони є кіно".

Церемонія вручення "Оскарів" відбудеться 24 лютого.

У 2018 році премію за найкращу операторську роботу отримав легендарний Роджер Дікінс за роботу над "Біжить по лезу 2049", а за найкращий монтаж відзначили фільм "Дюнкерк".

Раніше минулого року Американська кіноакадемія намагалася запровадити нову номінацію – за найкращий популярний фільм, - щоб підвищити рейтинги трансляції, але пізніше від цієї ідеї відмовилися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram