ГоловнаКультура

Художній музей Клівленда виклав половину своїх експонатів онлайн

Усього в мережі можна буде побачити близько 30 тисяч творів мистецтва з колекції музею.

Художній музей Клівленда виклав половину своїх експонатів онлайн
Винсент Ван Гог, "Большие платаны", 1889
Фото: www.clevelandart.org

Музей у Клівленді запустив проект «Відкритий доступ», за допомогою якого адміністрація музею намагається збільшити кількість відвідувачів.

Про це повідомляє Cleveland.com.

Музей оголосив, що відмовляється від цифрових прав приблизно на 30 000 із 61 328 предметів у його постійній колекції, які вважаються громадським надбанням.

Так у музеї сподіваються залучити нову онлайн-аудиторію по всьому світу. Зображення творів мистецтва відкриті для використання ким завгодно, де завгодно і для будь-яких цілей.

За словами директора Клівлендського музею Вільяма Грісволда, він «відкриє мільйонам віртуальних відвідувачів колекцію, до якої в них раніше був обмежений доступ». Грісволд також вважає, що поширення високоякісних цифрових зображень збільшить бажання побачити оригінальні твори мистецтва на власні очі, в Клівленді. «Заміни оригіналу немає», - додав він.

Серед творів у відкритому доступі з'явилися роботи Ван Гога, Моне, Рембрандта, Ренуара.

Художній музей Клівленда був заснований 1913 року, 1916 року він відкрився для відвідувачів. Цей музей внесено в Національний реєстр історичних місць США.

Зауважимо, що на сьогодні Музей Метрополітен у Нью-Йорку, Чиказький художній інститут, Художня галерея Волтерс у Балтиморі і Музей дизайну Купер-Х'юїтт уже відкрили доступ до постійних колекцій творів мистецтва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram