ГоловнаКультура

Британка виступила проти номінації на "Оскар" фільму про вбивство її сина

Дворічного Джеймса Балджера вбили двоє 10-річних хлопчиків у 1993 році.

Британка виступила проти номінації на "Оскар" фільму про вбивство її сина
Постер к фильму "Задержание"
Фото: IMDb

У номінації "Найкращий ігровий короткометражний фільм" на здобуття премії “Оскар” висунули роботу ірландського режисера Вінсента Лемба "Затримання".

Фільм розповідає про вбивство дворічного хлопчика у Великобританії. Як повідомляє BBC Україна, матір Джеймса Балджера Деніс Фергюс висловила своє обурення номінацією і існуванням фільму як такого.

"Затримання" засноване на стенограмах допитів винуватих - Роберта Томпсона і Джона Венейблза, яким на момент вчинення злочину було по 10 років.

У своєму акаунті в Twitter Деніс Фергюс написала, що "не може висловити, яку огиду вона відчуває" і як "засмучена від того, що цей так званий фільм було знято і зараз номінований на «Оскар»". Жінка додала, що ніхто не звертався до неї по дозвіл на зйомки, і тепер цей фільм "змушує її і всю сім'ю Джеймса відчувати біль".

Також мати вбитого хлопчика розповіла, що під петицією про дискваліфікацію цього фільму з конкурсу підписалося 90 тисяч осіб, але Американська кіноакадемія петицію проігнорувала.

Режисер фільму Вінсент Лемб заявив, що не розраховує на те, що родичам Джеймса сподобається його робота. Він сподівається, що сім'я хлопчика зрозуміє причину створення цієї короткометражки.

"Справжня мета - спробувати зрозуміти, як ці двоє 10-річних хлопчиків могли здійснити такий жахливий злочин - думаю, нам варто розібратися в причинах, тому що щось подібне може трапитися знову і в майбутньому", - прокоментував Лемб.

Також він додав, що не хотів заподіювати сім'ї Джеймса біль і співчуває, що його фільм викликав у родичів загиблого таку бурхливу реакцію.

Нагадаємо, лідерами за кількістю номінацій на 91-му “Оскарі” стали фільми “Фаворитка” і “Рома”.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram