ГоловнаКультура

Гурт Black Sabbath отримає довічну нагороду Grammy "за досягнення"

Церемонія вручення нагороди і концерт відбудуться 11 травня в Лос-Анджелесі.

Гурт Black Sabbath отримає довічну нагороду Grammy "за досягнення"
Группа Black Sabbath
Фото: timetorock.ru

Американська академія звукозапису оголосила лауреатів спеціальної премії Grammy музикантам, які "зробили видатний внесок у галузь звукозапису, що має художнє значення".

Про це повідомляють на сайті премії.

"Довічну нагороду за досягнення (Lifetime Achievement Award) наступного року отримає британський рок-гурт Black Sabbath.

"Від своїх павер-рифів до похмурих готичних образів Black Sabbath, можливо, винайшли хеві-метал-покажчики і вплинули на кожен наступний гурт важкого року", - наголошено в повідомленні.

Black Sabbath - британський рок-гурт, утворений у Бірмінгемі 1968 року. За час існування її склад змінювався кілька разів, але до останнього шоу в групі залишалися троє засновників: Оззі Осборн, Тоні Айоммі і Гізер Батлер.

Дебютний альбом Black Sabbath вважають одним із перших хеві-металевих альбомів, які закладали фундамент і для подальшого розвитку дум-металу. Десять альбомів Black Sabbath входили в першу десятку UK Albums Chart. До 2000 року загальний тираж альбомів Black Sabbath наблизився до 70 млн.

У лютому 2017-го гурт дав свій останній концерт у Бірмінгемі. Прощальний тур Black Sabbath почався ще в січні 2016 року, відтоді музиканти відіграли понад 80 концертів у Європі, в Азії та Америці.

Також "за заслуги" будуть нагороджені афроамериканський композитор Джордж Клінтон і його проект Parliament-Funkadelic, американський вокаліст Біллі Екстайн, співак Донні Гетевей, іспанський співак Хуліо Іглесіас, поп-співачка Діон Ворвік, музичний менеджер і продюсер Лу Адлер та інші.

Нагадаємо, головним тріумфатором "Греммі-2018" став Бруно Марс, який переміг у шести номінаціях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram