ГоловнаКультура

Помер творець мультсеріалу "Губка Боб Квадратні Штани"

Стівен Хілленберг помер на 57-му році життя.

Помер творець мультсеріалу "Губка Боб Квадратні Штани"
Фото: TMZ.com

У США на 57-му році життя помер автор популярного мультсеріалу "Губка Боб Квадратні Штани" Стівен Хілленберг. Причиною смерті стала мотонейронна хвороба, або бічний аміотрофічний склероз (БАС). Діагноз Хілленбергу поставили в березні минулого року, повідомляє ВВС.

"Ми страшно засмучені звісткою про смерть Стіва Хілленберга. Він був близьким другом і давнім творчим партнером нас усіх у Nickelodeon. Він надавав серіалу "Губка Боб" властиві йому гумор і невинність. Його оригінальні персонажі надовго залишаться з нами як нагадування про цінності оптимізму, дружби і безмежної сили уяви", - йдеться в заяві кінокомпанії Nickelodeon.

Стівен Хілленберг народився 21 серпня 1961 року в Форт-Сілла, штат Оклахома. У 1984 році він закінчив Університет Гумбольдта в штаті Каліфорнія і влаштувався працювати викладачем морської біології в Морський інститут, нині Інститут океану в Дана-Пойнт.

Професійний інтерес біолога укупі з художніми здібностями і любов'ю до морської живності підштовхнули Стіва до того, щоб ілюструвати лекції власними розповідями і малюнками, в яких фігурували його майбутні герої - Губка Боб і його друзі.

У 1987 році він плавно перейшов до кар'єри аніматора, закінчивши курс експериментальної анімації в Каліфорнійському інституті мистецтв у Валенсії і отримавши ступінь магістра витончених мистецтв у 1992 році.

Нагадаємо, у вересні помер творець коміксів Marvel Стен Лі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram