ГоловнаКультура

Премія українських кінокритиків "Кіноколо" оголошує прийом до свого комітету

До складу комітету входять кінокритики, кінознавці і кіножурналісти.

Премія українських кінокритиків "Кіноколо" оголошує прийом до свого комітету
Статуэтки премии "Киноколо"
Фото: Артхаус Трафик

Національна премія кінокритиків "Кіноколо", яку заснували у 2018 році і яка проходитиме щорічно, оголошує прийом нових членів у комітет премії.

Про це повідомляють організатори премії.

"Кіноколо" вручається від імені спільноти українських кінокритиків і кіножурналістів.

Премія присуджується у номінаціях за найкращі повнометражний ігровий фільм, короткометражний ігровий фільм, документальний фільм, відкриття року, режисера, актриси й актора. Церемонія нагородження проходить у рамках фестивалю "Київський тиждень критики" наприкінці жовтня.

У 2018 році найкращим фільмом року стала драма "Донбас" Сергія Лозниці.

Переможців премії визначає комітет Національної премії кінокритиків. До його складу входять кінокритики і кінознавці, які є членами ФІПРЕССІ, і автори, чиї тексти і аналітичні матеріали публікуються в українських ЗМІ.

Досвід роботи кандидатів повинен бути щонайменше рік. Зараз комітет премії налічує 33 члени. Список членів комітету - за посиланням.

Лауреати премії обираються шляхом голосування у два етапи. Спочатку зі списку усіх фільмів українського виробництва, які були вперше показані в Україні в період з 1 жовтня минулого року по 30 вересня поточного року, члени комітету обирають номінантів. Під час другого етапу проходить голосування для визначення переможців, які оголошуються під час церемонії відкриття "Київського тижня критики".

Бажаючі вступити до комітету можуть подати заявку на членство, надіславши посилання на опубліковані матеріали власного авторства з рекомендаціями від двох дійсних членів комітету премії. Прийом заявок триває з 26 листопада до 26 грудня. Детальна інформація - за посиланням на сайті. Рішення про прийом нових членів до складу комітету виноситься приймальною комісією премії.

Організаторами премії виступають Спілка кінокритиків України, Асоціація "Сприяння розвитку кінематографа в Україні - дивись українське!" і компанія "Артхаус Трафік" за підтримки Державного агентства України з питань кіно та Українського культурного фонду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram