ГоловнаКультура

У Харкові відбудеться фестиваль соціальних інновацій і нової музики

У конференції візьмуть участь представники найяскравіших українських соціокультурних проектів.

У Харкові відбудеться фестиваль соціальних інновацій і нової музики
Фото: PLAN B fest

З 30 листопада до 2 грудня у Харкові відбудеться третій фестиваль соціальних інновацій і нової музики Plan B.

Як повідомляють організатори, фестиваль матиме дві частини - денну з конференцією, і нічну - з концертами і вечірками.

Конференція буде у вигляді разноформатних зустрічей з 50-ма спікерами та спікерками з п'ятнадцяти країн і представництвом помітних соціокультурних ініціатив України; інтерактивної виставки електронного музичного обладнання; інтерактивної експозиції від берлінського фестивалю відеоігор на соціальні теми і плакатної виставки про толерантність.

Також пройде пітчинг ідей, відібраних за результатами Idea Boot Camp'а - дводенного воркшопу, завдання якого - поліпшити розвиток інноваційних соціальних проектів. Заявки на воркшоп подали 165 команд з усієї України, від двох до п'яти осіб у кожній.

У нічній програмі - десять концертів і шість вечірок з DJ-сетами і арт-інсталяціями. Хедлайнери - австрійська група Sofa Surfers. Музична програма - логічне продовження денної конференції. Організатори обирають музикантів, що створюють мости між культурами і самі стають агентами змін.

"Основний акцент Plan B - соціальні інновації", - повідомляють організатори. Учасники фестивалю приїдуть з Австрії, Боснії і Герцеговини, Великобританії, Грузії, Зімбабве, Іспанії, Македонії, Монголії, Німеччини, Сербії, США, Тунісу, України, Хорватії.

"Нам цікавий досвід країн, які або перебувають у перехідному стані, або успішно подолали його свого часу, у нас спільні виклики і багато рішень можуть бути схожими, - розповідає одна зі співорганізаторів. - І для нас дуже важливо зберегти баланс "харків'яни/українці/іноземці", круті проекти є всюди, а досвід часто буває схожим навіть у таких віддалених одна від одної країн як Україна і Зімбабве ".

Один з найцікавіших музичних форматів (його Plan B привезе до Харкова вже вдруге) - амстердамський Progress Bar: рейв-вечірка з перфомансами на соціальні теми, якій передує дискусія. Нагадаємо, у Харкові наступного року відбудеться друга бієнале молодого українського сучасного мистецтва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram