ГоловнаКультура

У Києві покажуть виставу за мотивами п'єси Сенцова

Прем'єра відбудеться 7 грудня у "Довженко-Центрі".

У Києві покажуть виставу за мотивами п'єси Сенцова
Фото: LB.ua

У Києві 7 грудня відбудеться прем'єра вистави за мотивами п'єси Олега Сенцова "Номери", яку він написав вже в ув'язненні. її покажуть на "Сцені 6" у приміщенні "Довженко-Центру" (Васильківська вулиця, 1).

"Я змушений працювати з моєю п'єсою заочно... Хотілося б підкреслити, що це буфонада, гротеск. І головне завдання п'єси - це розважати. Це має бути смішно від самого початку і до кінця. Я вірю в нас! Я радий, що я більше не буду один", - так написав Сенцов у листі, звертаючись до майбутніх своїх постановників.

"П'єса "Номери" для мене - можливість сказати те, про що я ще не говорила, - повідомила режисер Тамара Трунова. - Для мене важлива та свобода, яку драматург дозволив мені у роботі з текстом, при цьому я намагалася зберегти все, написане Олегом. Я ставлю виставу про набуту колективну безпорадність, про суспільство, яке забуло, як хотіти і думати, адаптуючись до будь-яких змін, про людей, які не вірять, що можуть впливати на власне життя".

Генеральний продюсер кінокомпанії 435 FILMS Ганна Паленчук, яка за особистим бажанням Сенцова стала натхненником і організатором цієї постанови, сподівається, що спектакль емоційно "зачепить" глядачів, збере повні зали, що дуже важливо для Олега Сенцова особисто і буде дієвою підтримкою цієї непересічної особистості. "Номери" - це пророча п'єса, сюжет якої безпосередньо пов'язаний з долею її автора, незаконно ув'язненого в Росії громадянина України, для мене особисто це розповідь про суспільство, яке намагається побороти свої страхи, отримати утопічну свободу, але продовжує бігти по колу", - розповіла Паленчук.

Виставу підтримав Український культурний фонд. До складу акторів увійшли Римма Зюбіна (зіграла 50 ролей в театрі і понад 100 - у кіно і телефільмах), Андрій Ісаєнко ("Субота" з "Кіборгів"), Валерія Ходос, Христина Синельник, Вікторія Авдєєнко, Віталія Ажнова, Володимир Кравчук, Мира Жучкова, Ганна Кузіна, Дмитро Олійник, Руслан Коваля і Марія Заніборщ.

Допрем'єрні безкоштовні покази для ветеранів АТО, друзів бранців Кремля, громадських активістів і ЗМІ відбудуться 27-29 листопада, вхід за запрошеннями.

Частина зібраних від продажу квитків коштів піде на допомогу родині Сенцова і всім українським політичним в'язням у Росії, для звільнення яких він, голодуючи, ризикував життям.

Тизер вистави «Номери». Режисер Андрій Литвиненко

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram