ГоловнаКультура

Помер український письменник і телеведучий Богдан Жолдак

Смерть настала через тромб, що відірвався.

Помер український письменник і телеведучий Богдан Жолдак
Фото: pen.org.ua

Сьогодні вдень раптово помер 70-річний український письменник, драматург і кіносценарист Богдан Жолдак. Про це повідомив голова Національної спілки письменників України Михайло Сидоржевський на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Важка звістка. Як мені повідомив Василь Трубай, щойно (після 16:00) раптово помер Богдан Жолдак (відірвався тромб). Царство Небесне, друже Богдан. Ми запам'ятаємо тебе як потужного майстра слова і неперевершеного життєлюба", - написав Сидоржевський.

Богдан Жолдак народився 13 лютого 1948 року в м. Київ. Він був ведучим декількох телевізійних програм на УТ-1 і каналі "1 + 1" і щотижневої радіопередачі на Першому каналі Національного радіо. Жолдак працював на кіностудії "Рось", викладав сценарну майстерність на кінофакультеті Київського державного інституту театрального мистецтва ім.Карпенка-Карого.

Жолдак є також автором книг "Гаряча Арктика"," Гальманах"," Капці". Автор сценаріїв фільмів "Відьма", "Козаки йдуть!", "Іван і кобила", "Дорога на Січ" та інших. За літературну і театральну діяльність отримав безліч нагород, зокрема премії ім. Богдана Хмельницького, ім. Леоніда Череватенка і премію "Воїн світла".

Нагадаємо, напередодні стало відомо про смерть легендарного українського режисера Давида Черкаського, мультфільми якого любили мільйони людей. Також сьогодні в Києві помер художній керівник Театру драми і комедії на Лівому березі Едуард Митницький.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram