ГоловнаКультура

Український анімаційний фільм "Вкрадена принцеса" визнано кращим на міжнародному фестивалі

У вітчизняному прокаті фільм встановив абсолютний рекорд.

Український анімаційний фільм "Вкрадена принцеса" визнано кращим на міжнародному фестивалі

Повнометражний анімаційний фільм українського виробництва "Вкрадена принцеса: Руслан і Людмила" став переможцем шостого Міжнародного кінофестивалю The Richard Harris International Film Festival 2018 (RHIFF 2018) в номінації "Кращий художній фільм".

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

"Після шаленого визнання і любові українського глядача "Вкрадена принцеса" завоювала свою першу міжнародну премію і довела, що є гідним конкурентом кращих зразків світової комерційної анімації. Переконаний, що це далеко не остання її перемога!" - зазначив голова Держкіно Пилип Іллєнко.

Відзначається, що мультфільм "Вкрадена принцеса" зібрав в українському прокаті 36 млн 115 тис. 670 гривень, що є абсолютним рекордом для українських анімаційних стрічок.

Як повідомлялося, в дубляжі мультфільму "Вкрадена принцеса: Руслан і Людмила" брали участь багато українських знаменитостей. Раніше стало відомо, що головних персонажів Руслана і Людмилу озвучать учасники групи "Время и Стекло" Надя Дорофєєва та Позитив (Олексій Завгородній), Кота Вченого - Юрій Горбунов, Нестора Печерського - Сергій Притула, а чарівника Фіна - Фагот (Олег Михайлюта).

The Richard Harris International Film Festival – міжнародний фестиваль на честь видатного ірландського співака і актора Річарда Харріса, який щорічно проходить в місті Ламерік (Ірландія). У міжнародній секції змагаються фільми з усього світу в номінаціях на кращі художні повнометражні, художні короткометражні та документальні фільми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram