ГоловнаКультура

Мінкульт звільнив заступника Ірини Френкель і призначив службове розслідування

Щодо самої Френкель також проводять розслідування.

Мінкульт звільнив заступника Ірини Френкель і призначив службове розслідування
Фото: politeka.net

Міністерство культури відсторонило від роботи і призначило службове розслідування щодо заступника директора Українського центру культурних досліджень Євгенія Ковальського.

Про це в коментарі Громадському Радіо повідомила голова прес-служби Мінкульту Юлія Даценко.

Даценко заявила, що Ковальського відсторонять і, "можливо, навіть звільнять". Вона також додала, що службове розслідування стосується і директора УЦКД Ірини Френкель.

22 жовтня на LB.ua вийшов матеріал "«Малі міста» з великими складнощами", в якому одні з переможців конкурсу "Малі міста - великі враження", що його проводив УЦКД, заявили, що Ковальський просив у них відкат у розмірі 30 тис грн. Менеджер кінофестивалю "86", який повинен був отримати 500 тис. грн на реалізацію проекту, Надія Парфан, заявила про складнощі роботи з УЦКД і заявила, що заступник директор Центру просив 30 тис. грн на нецільове використання коштів.

Сам Ковальський у коментарі LB.ua заявив, що ці 30 тис. нібито призначалися на "відрядження для працівників УЦКД" для моніторингу фестивалю. Парфан заявила, що про підозрілу поведінку Ковальського повідомили Френкель, але та не усунула заступника.

Цього року на конкурс "Малі міста - Великі враження" витратили трохи більш ніж 4 млн грн. За заявою голови УЦКД Ірини Френкель, на наступний рік бюджет конкурсу планують збільшити до 50 млн грн.

Фестиваль "86" цього тижня виступив з офіційною заявою і вимогами до Мінкульту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram