ГоловнаКультура

Значна частина аудиторії культурних заходів у Мистецькому Арсеналі - жінки

Інституція регулярно проводить дослідження своєї аудиторії.

Значна частина аудиторії культурних заходів у Мистецькому Арсеналі - жінки
Фото: Богдан Пошивайло

Значна частина відвідувачів Мистецького Арсеналу - жінки. Основний вік аудиторії - від 18 до 35 років (75%), з них майже 100% - з вищою освітою або вчаться у ВНЗ.

Про це в інтерв'ю LB.ua розповіла директорка Мистецького Арсеналу Олеся Островська-Люта.

Інституція регулярно досліджує свою аудиторію, проводячи анкетування відвідувачів під час культурних подій.

"Ми регулярно оновлюємо анкету і працюємо з професійним соціологом, який допомагає нам її формувати і інтерпретувати отримані дані", - розповідає Островська.

Значна частина аудиторії - середній клас, люди із середнім достатком і вище, люди з гуманітарною освітою. Близько 80% відвідувачів бувають за кордоном принаймні раз на рік.

Директорка Арсеналу зазначила, що дослідження не проводять під час Книжкового Арсеналу через велику кількість відвідувачів (цього року на фестиваль прийшло 50 тис. осіб), але книговидавці зазначають, що більшість покупців книжок в Україні - жінки. "Напевно, це щось говорить про наше суспільство", - резюмує вона.

Островська зазначає, що серед завдань Мистецького Арсеналу - розширити аудиторію за рахунок залучення людей з технічною освітою, людей пенсійного віку і розробки програм для підлітків. "Підлітки 14-16 років - улюблена група для нашого освітнього відділу. Виявляється, вони охоче йдуть на контакт, стають відповідальними волонтерами", - говорить вона.

"Ми намагаємося працювати так, щоб люди, які прийшли одного разу, хотіли сюди повернутися. Для цього створили спеціальний відділ, який займається тим, що по-англійськи називається visitor experience", - зазначає директорка Арсеналу.

Нагадаємо, сьогодні в Мистецькому Арсеналі стартує виставка про Леся Курбаса і його новаторство в театрі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram