ГоловнаКультура

Робота Бенксі самознищилася після того, як її купили на аукціоні за мільйон фунтів

Художник вмонтував у нижню частину рамки механізм для подрібнення паперу.

Робота британського стріт-арт-художника Бенксі самознищилася на аукціоні будинку Sotheby's в Лондоні відразу після того, як її продали за мільйон фунтів стерлінгів. Про це повідомляє видання Daily Mirror.

Переглянути цей допис в Instagram

Going, going, gone...

Допис, поширений Banksy (@banksy)

Первісна вартість картини Girl with Balloon («Дівчинка з кулькою») оцінювалася в 200-300 тисяч фунтів, але її появу на торгах сприйняли дуже жваво, і в підсумку вона пішла з молотка за 1 042 000 фунтів стерлінгів.

Однак, як тільки робота була продана, полотно почало самознищуватися за допомогою шредера - механізму для подрібнення паперу, який був вбудований в нижню частину рамки самим художником.

«Бенксі нас зробив. Ми ніколи не стикалися з подібною ситуацією в минулому», - прокоментував те, що трапилося, директор Sotheby's Алекс Бранзік.

Сам Бенксі опублікував підтвердження того, що сталося, на своїй офіційній сторінці в Instagram з підписом Going, going, gone ... («Зникає, зникає, зникла ...»). На фотографії видно, як з-під рамки стирчать подрібнені шматки картини, а ті, що зібралися біля роботи люди, шоковані тим, що сталося.

Представники Sotheby's вже зв'язалися з покупцем, він був "здивований". Зараз обговорюються подальші дії. Згідно з правилами аукціону, покупець може відмовитися від лота, якщо він був пошкоджений. Однак не виключено, що тепер вартість картини тільки зросте.

Girl with Balloon — це одна з найбільш впізнаваних робіт вуличного художника Бенксі. У 2006 році він намалював цю картину на полотні акриловими фарбами і підписав її. Вона продавалася на аукціоні з великою позолоченою рамкою.

Графіті Бенксі з'являються на вулицях з початку 1990-х. Зараз його роботи оцінюються в мільйони доларів і значно збільшують вартість нерухомості, на яких розміщені, тому їх псування кваліфікується як вандалізм. Фірмовим стилем Бенксі вважається використання трафаретів.

Нагадаємо, в березні 2018 в Нью-Йорку з'явилася нова робота Бенксі, присвячена художниці Захрі Доган.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram