ГоловнаКультура

У Мистецькому Арсеналі покажуть спектакль "Заручники"

Це постановка п'єси британського драматурга Девіда Едгара.

Мистецький Арсенал у рамках роботи театральної платформи представляє прем'єру "Заручники" за п'єсою Девіда Едгара "Pentecost".

Як повідомляє прес-служба МА, режисером постановки виступила Ольга Данилюк, кураторка театральної лабораторії.

Девід Едгар - один з найвідоміших британських драматургів. П'єса "Pentecost" перекладена і видана українською мовою видавництвом Анетти Антоненко 2017 року. Едгар - автор понад 60 п'єс, деякі з них ставили в Royal National Theatre, а з 1976 року - Royal Shakespeare Company, Birmingham Repertory Theatre, Royal Court і театрах США, Канади, Європи та Австралії.

Синопсис постановки: "Це історія однієї закинутої церкви, де знайшли сенсаційну фреску. Місцевий мистецтвознавець стверджує, що Ренесанс почався в Східній Європі. Можливо, історія Західного мистецтва буде кардинально переписана. Усі вступають у боротьбу за цінний живопис, з яким кожен пов'язує своє світле майбутнє. Але все змінюється, коли церкву захоплюють біженці".

Режисер постановки Ольга Данилюк вчилася в Лондоні у Пітера Брукса. Творчу кар'єру Данилюк почала в Нью-Йорку і працювала як дизайнер і режисер у США, Великобританії, в Італії.

Фото: Мистецький Арсенал

Спектакль покажуть на другому поверсі Мистецького Арсеналу 7, 8 і 9 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram