ГоловнаКультура

У Росії не пустили в прокат фільм про картини з "колекції Гітлера"

У фільмі йдеться про європейські мистецькі витвори, вивезені в роки Другої світової війни в нацистську Німеччину.

У Росії не пустили в прокат фільм про картини з "колекції Гітлера"
Фото: newsfiber.com

Міністерство культури Росії відмовило у видачі прокатного посвідчення фільму "Викрадені скарби Європи" (Hitler versus Picasso and the Others), що розповідає про європейські мистецькі витвори, вивезені в роки Другої світової війни в нацистську Німеччину, які стали так званою "колекцією Гітлера".

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

"З глибоким жалем повідомляємо, що Міністерство культури Російської Федерації відмовило у видачі прокатного посвідчення музейному шоу "Викрадені скарби Європи", - йдеться в повідомленні компанії CinemaEmotion у Фейсбуці.

Офіційних причин відмови поки що не повідомляють.

Фільм Клаудіо Полі "Викрадені скарби Європи" планували випустити 6 вересня. Картина є подорожжю по п'яти виставках, на яких представлено шедеври Боттічеллі, Клеє, Матісса, Моне, Шагала, Ренуара, Гогена і багатьох інших.

"Цей фільм - про мистецтво, про світову культуру, на жаль, не буде поки що доступний російським кіноглядачам завдяки чиновникам Міністерства культури РФ - ото іронія: Мінкульт відмовив у прокаті фільму про культуру... Очевидна мрія Мінкульту "заліпити стікерами "всю нашу історію", - написав у Фейсбуці гендиректор "Невафільм" Олег Березін.

На його думку, причиною відмови в прокатному посвідченні могла стати демонстрація у фільмі нацистської символіки. Березін зазначив, що компанія має намір дочекатися мотивувальної частини відмови, а потім взятися за "практичний кейс для примусу Мінкульту видати прокатне посвідчення".

Нагадаємо, в січні в Росії заборонили кінопрокат політичної сатири "Смерть Сталіна" британського режисера Армандо Іаннуччі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram