ГоловнаКультура

Новим директором музею імені Ханенків обрали Катерину Чуєву (доповнено)

На посаду претендувало двоє кандидатів.

Новим директором музею імені Ханенків обрали Катерину Чуєву (доповнено)
Катерина Чуева
Фото: НХМУ

Конкурсна комісія вибрала нового генерального директора Національного музею мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків - у конкурсі перемогла Катерина Чуєва.

Про це LB.ua повідомили із залу КМДА, де засідала комісія з вибору генерального директора музею.

Катерина Чуєва працює в музеї Ханенків з 1998 року. Вона відома передусім як дослідниця - перш ніж очолити музей, Чуєва завідувала фондом Стародавнього світу, а потім стала заступником генерального директора з науково-дослідної роботи.

Її конкурентка Світлана Зорінець раніше не працювала в музеї Ханенків. Вона займалася розвитком екскурсійної діяльності в Києво-Печерській лаврі, а пізніше влаштувалася керівником проектного відділу в будівельну компанію свого сина «ABC - архітектурний центр». Зараз ця компанія проектує розширення музею Ханенків і збереження нинішнього будинку в належному стані.

Як повідомили LB.ua представники конкурсної комісії, Зорінець написала заяву про те, що відкликає свою кандидатуру. Представники КМДА пред'явили документ комісії перед початком засідання і розгляду програми кандидата, що залишився.

Усього до складу комісії увійшло дев'ятеро осіб: троє, делегованих колективом музею, троє - від КМДА (керуючий орган) і троє - від громадських організацій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram