ГоловнаКультура

Стівен Тайлер зажадав не використовувати його пісні на політичних акціях Трампа

Адвокати музиканта заявили, що він не давав дозволу на використання його музики.

Стівен Тайлер зажадав не використовувати його пісні на політичних акціях Трампа
Фото: EPA/UPG

Стівен Тайлер, лідер групи Aerosmith, зажадав не використовувати пісні групи на політичних акціях Дональда Трампа.

Як повідомляє The Guardian, пісня "Livin 'on the Edge" звучала на акції в Чарльстоні (Західна Вірджинія) у вівторок.

У листі, адресованому офісу Трампа, адвокати зазначили, що "Містер Трамп створює помилкове враження, що наш клієнт дав згоду на використання своєї музики та що він підтримує Трампа на посаді президента".

"Містер Трамп не має права використовувати ім'я, образ чи голос нашого клієнта без його письмового дозволу", - йдеться в листі.

Сам музикант написав у твітері: "Це не про [протистояння] демократів і республіканців. Я не дозволяю використовувати свої пісні без дозволу. Моя музика - не для політичних кампаній і акцій. Захист авторів пісень - це те, за що я боровся ще до того, як з'явилася нова [президентська] адміністрація". 

Видання зазначає, що Стівен Тайлер вимагає, щоб Трамп не використовував його музики, вже не вперше: 2015 року пісню "Dream On" використовували під час виборчої кампанії Трампа - також без згоди музиканта. Трамп тоді написав у твітері, що завдяки звучанню пісні під час кампанії, Стівен Тайлер отримав більше реклами своєї пісні, ніж за 10 попередніх років, і зазначив, що в нього були права на використання композиції.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram