ГоловнаКультура

Мінінформполітики в 2015-2017 роках профінансувало п'ять фільмів

Одна зі стрічок має обмежений доступ.

Мінінформполітики в 2015-2017 роках профінансувало п'ять фільмів
Фото: www.ukrkino.com.ua

У 2015-2017 роках Міністерство інформаційної політики замовило виробництво п'яти фільмів.

Про це повідомляє "Детектор.Медіа" з посиланням на відповідь міністерства на інформаційний запит.

Зокрема, 2015 року Мінінформполітики сплатило близько 200 тис. гривень (199 989,60 гривень, з них ПДВ - 33 331,60 гривень) ТОВ "Банківське телебачення" (продакшн Міністерства інформаційної політики) за документальний фільм про збитий на Донбасі Боїнг рейсу МН17 хрононометражем до 10 хвилин. Інформація про цей фільм має гриф "Для службового користування", тобто доступ до неї обмежений.

Цього самого року був укладений договір на понад 130 тис. гривень (130 000,00 гривень + ПДВ 21 666, 67 грн) з ТОВ "Телевізійна компанія" Атлант-СВ "(кримськотатарський телеканал ATR) на виробництво проекту "Хроніки анексії" хронометражем до 30 хвилин. Показ цієї документальної стрічки відбувся в рамках комунікаційної кампанії з інформаційної реінтеграції Криму.

2017 року МІП заплатило 726 575, 90 гривень телеведучій і продюсерці Яніні Соколовій за документальну стрічку "Ми солдати" хронометражем до 60 хвилин.

Також було укладено договір з ТОВ "Алекс студіо продакшн" на 650 тис. гривень на виробництво проекту "Наші" хронометражем до 30 хвилин. Зазначається, що показ цього фільму планується протягом року в рамках заходів з інформаційної реінтеграції Криму та Донбасу.

Також укладено договір на 1 млн 605 тис. грнивень з ФОП Євстигнейкін Денис Анатолійович на 30-хвилинний проект "Дякую".

"Цей фільм представлений і продемонстрований у різних країнах світу, й аудиторія сприйняла його позитивно. Зокрема, стрічка посіла друге місце в номінації "Туристичний напрямок - Регіон" на 11-му Міжнародному фестивалі туристичних фільмів Tourfilm Riga 2018 у Ризі (Латвія). Стрічка також перемогла в номінації "Кращий монтаж" на щомісячному міжнародному фестивалі Short to the point (Румунія). А 22 червня стрічку показали в рамках II Міжнародного кінофестивалю "Бруківка" в Кам'янці-Подільському, де вона здобула приз глядацьких симпатій як "Кращий професійний фільм». Саме тому вважаю цей проект успішним і ми й надалі вироблятимемо такий контент", - зазначив міністр інформаційної політики Юрій Стець.

Нагадаємо, з 16 серпня вийде в український прокат художній фільм "Гірська жінка: на війні", створений в Україні, Франції та Ісландії. На його зйомки українська сторона виділила 10% від загальної суми.

Раніше Міністерство культури оприлюднило список проектів, поданих на фінансування за статтею "Створення патріотичного кіно".     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram