ГоловнаКультура

На пост директора музею Ханенків претендує дві особи

Засідання конкурсної комісії відбудеться 27 серпня.

На пост директора музею Ханенків претендує дві особи
Фото: Макс Левин

Департамент культури Київської міськадміністрації проводить конкурс на посаду гендиректора Національного музею мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків.

Як повідомляється на сайті КМДА, на пост претендує дві особи - нинішня заступниця генерального директора музею Катерина Чуєва і підприємниця у сфері реставрації та будівництва Світлана Зорінець.

Катерина Чуєва працює в музеї Ханенків з 1998 року, була берегинею фонду мистецтва Стародавнього світу, була куратором виставок у музеї, нині - заступник директора з науково-методичної роботи, є членом президії ICOM в Україні.

Світлана Зорінець була заступником директора Національного Києво-Печерського заповідника з науково-екскурсійної роботи (з 2010 по 2012 роки), 2013 року працювала в "Софії Київській", де також займалася екскурсійною діяльністю. З 2017 року займається підприємництвом: так, значиться керівником проекту в компанії "ABC - архітектурний центр". У цій компанії, що робить ремонт і будівництво об'єктів, одним з проектів значиться реставрація музею Ханенків. Директор компанії - Павло Зорінець.

З документами претеденток можна ознайомитися за посиланнями: 1, 2 і 3.

Відповідно до закону, до конкурсної комісії увійшло 9 осіб - трьох делегував колектив музею, трьох - громадські організації, ще трьох - орган управління музеєм, тобто КМДА. Поки що відомо про членів конкурсної комісії від колективу - Олеся Островська-Люта, Іван Козленко, Людмила Строкова, і про тих, кого делегували громадські організації, - Володимир Шейко, Ольга Балашова та Владислав Піоро.

Засідання конкурсної комісії відбудеться 27 серпня.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram