ГоловнаКультура

Українка увійшла в топ-10 найкращих фотографів за версією Adobe

23-річна Ірина Громоцька знімає проекти про права жінок.

Компанія Adobe на початку серпня представила нинішній список "молодих зірок фотографії" (Adobe Rising Stars of Photography), яких обирали з усього світу. До десятки найкращих увійшла 23-річна українка Ірина Громоцька, повідомляє блог компанії.

Фото: theblog.adobe.com

Громоцька народилася в сім'ї вчених і виросла в середовищі, де заохочувалося навчання. Вона почала займатися фотографією у віці 20 років і навчилася працювати з DSLR-камерою за допомогою YouTube-уроків та інтерв'ю з фотожурналістами.

Фотопроекти Громоцької висвітлюють тему прав жінок, і вона сподівається використовувати свої роботи, щоб показати, як живуть жінки, їхню щоденну боротьбу, а також радісні моменти життя.

Окрім українки, до десятки найкращих включені четверо американців - Сара Блеснер (26 років), Еза Чанг (27 років), Девід Леонг (26 років) і Грейс Чен (28 років), громадянка Південної Африки Габріелла Ачадінья (26 років), німець Санні Герцінгер і уродженка Ефіопії Мекдела Маскаль (27 років). Найстаршою в списку стала 50-річна громадянка Данії Метте Лампков, наймолодшим - 16-річний індонезієць Майкл Теодрік.

Роботи українки й інших 9 "майбутніх зірок фотографії" з'являться в офіційному Instagram-блозі Lightroom у найближчі тижні.

Нагадаємо, Міністерство регіонального розвитку за підтримки програми "U-LEAD з Європою" проводило фотоконкурс "Великі світлини маленьких місць: моя громада - наше майбутнє".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram