ГоловнаКультура

Україна знайшла гроші на участь у дитячому "Євробаченні-2018"

Однак відбірковий етап відбудеться онлайн.

Україна знайшла гроші на участь у дитячому "Євробаченні-2018"
Фото: suspilne.media

Незважаючи на тотальне недофінансування компанії, Національна суспільна телерадіокомпанія України проведе національний відбір для участі в дитячому пісенному конкурсі "Євробачення-2018".

Про це повідомляє UA.Перший.

"Участь у міжнародному конкурсі передбачає значні витрати на проведення відбіркового етапу, а також обов'язковий внесок у Європейський мовний союз - організатор конкурсу - за участь у змаганні. В умовах недофінансування компанії, НСТУ не має фінансової можливості здійснити всі необхідні витрати. Саме тому Україна вперше відмовляється від телевізійної версії національного відбору і проведе відбірковий етап тільки онлайн, адже це дозволить мінімізувати витрати на виробництво", - йдеться в повідомленні.

Разом з тим, відзначають, що проблема сплати річних членських внесків і обов'язковий внесок за участь залишаються відкритими. Так само поки що немає коштів для забезпечення участі української делегації на міжнародному етапі конкурсу.

НСТУ сподівається, що уряд виконає свої зобов'язання і дофінансує участь у конкурсі, відповідно до закону "Про суспільне телебачення і радіомовлення України".

Нагадаємо, дитячий пісенний конкурс "Євробачення" - щорічний міжнародний конкурс для дітей до 15 років, в якому беруть участь по одному представнику від кожної з країн-членів Європейського мовного союзу. У листопаді 2018 року конкурс пройде в Мінську. На початку липня НСТУ повідомила, що цьогоріч Україна пропустить конкурс через брак коштів.

Україна бере участь у змаганні з 2006 року.

У 2009-му і в 2013 роках "Дитяче Євробачення" проходило в Києві. У 2012 році на конкурсі перемогла 10-річна українка Настя Петрик.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram