ГоловнаКультура

Мінкульт затвердив склад Наглядової ради Інституту книги

До нього увійшли нардепи Княжицький і Береза, філософ Тарас Лютий і письменниця Лариса Денисенко.

Мінкульт затвердив склад Наглядової ради Інституту книги
Фото: Facebook / Український інститут книги

Міністерство культури наказом від 16 липня затвердило склад Наглядової ради Українського інституту книги.

Як повідомляють на сайті Мінкульту, в Наглядову раду увійшли 7 осіб: голова Асоціації видавців та книгорозповсюджувачів Олександр Афонін, філософ і письменник Тарас Лютий, письменниця і правозахисниця Лариса Денисенко, народні депутати Борислав Береза та Микола Княжицький, письменник і журналіст Андрій Курков і заступниця директора з наукової роботи Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого Наталія Розколупа.

Згідно зі ст. 10 закону "Про державну підтримку книговидавничої справи в Україні", Наглядова рада потрібна в Інституті книги для "забезпечення в його діяльності балансу інтересів держави і суспільства та суб'єктів діяльності в сфері культури, дотримання принципів законності, незалежності, об'єктивності, відкритості, прозорості та доступності громадськості".

Члени Наглядової ради займають свої пости впродовж п'яти років і два рази поспіль не можуть бути обрані до ради. Також у законі йдеться, що "до складу Наглядової ради обирають і призначають авторитетних фахівців гуманітарної сфери - авторів популярних літературних творів, літературних критиків, інших діячів культури, які мають високі професійні та моральні якості і громадський авторитет".

Серед повноважень Наглядової ради Інституту книги - узгодження поквартальних планів Інституту та звітів про їх виконання, рішень директора про укладення контрактів на суму понад 100 мінімальних зарплат і т.д; затвердження основних напрямів діяльності УІК, річного фінзвіту, квартальних планів та контрольні функції.

Нагадаємо, за результатом конкурсу 26 липня новим директором Інституту книги обрали Олександру Коваль, президента львівського Форуму видавців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram