ГоловнаКультура

Уперше за 126-річну історію журналу Vogue обкладинку робитиме фотограф-афроамериканець

На цьому наполягла героїня вересневого номера - Бейонсе.

Уперше за 126-річну історію журналу Vogue обкладинку робитиме фотограф-афроамериканець
Тайлер Митчелл
Фото: dazeddigital.com/

Обкладинку вересневого номера американського журналу Vogue в цьому році буде знімати афро-американський фотограф - 23-річний Тайлер Мітчелл.

Як повідомляє artnet, на цьому наполягла Бейонсе, яка буде героїнею номера. Співачка погодилася бути на обкладинці журналу за умови, що буде контролювати креативний бік процесу - хто буде виступати фотографом і підписи до фотографій. При цьому Бейонсе не даватиме інтерв'ю журналу.

Видання зазначає, що це безпрецедентний випадок для Vogue. По-перше, фотограф-афроамериканець уперше зробить обкладинку для журналу за його 126-річну історію, а по-друге, головний редактор Vogue Анна Вінтур сама все контролює в журналі.

Видання Huffington Post з посиланням на анонімні джерела також відзначає, що цей вересневий номер (найважливіший для журналу в році) буде останнім вересневим номером для Вінтур.

Тайлер Мітчелл - випускник з New York University's Tisch School of the Arts. Ріс в Атланті 2017 року, почав фотографувати ще підлітком, фіксуючи життя місцевих скейтбордистів. Зазначає, що на його роботу вплинули Вільям Егглстон, Вівіан Сассен і Клейтон Паттерсон.

Минулої весни Мітчелл зробив обкладинку для Teen Vogue, для якої зняв активістів, що борються за контроль над поширенням зброї в США, - Емму Гонзалез, Сару Чедвік, Нза-Арі Хепрі і Жаклін Корін. Він також знімав знаменитостей - Спайка Лі і Джейдена Сміта і робив музичні відео.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram