ГоловнаКультура

Вийшов тизер до фільму "Шроми. Перемога над Росією"

Перша бойова сутичка українських добровольців з регулярною російською армією відбулася 17-20 липня 1993 року в Абхазії.

Вийшов тизер до фільму "Шроми. Перемога над Росією"
Фото: eSosedi

У мережі з'явився тизер до фільму "Шроми. Перемога над Росією", прем'єра якого відбудеться 27 вересня 2018 року.

Відео є на каналі YouTube.

"Перша бойова сутичка українських добровольців з регулярною російською армією відбулася 17-20 липня 1993 року в Абхазії. Тоді 25 українських добровольців знищили 58 російських солдатів і техніку. Прем'єра фільму про ці події відбудеться 27 вересня 2018 року", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що наслідком бою була "істерика Бориса Єльцина в розмові з Леонідом Кравчуком". Президент РФ кричав у слухавку: "58 російських солдатів вбили ваші! Техніку знищили! Як це розуміти?"

Шроми - селище в Абхазії недалеко від Сухумі. 19 липня 1993 року 53 добровольці УНА-УНСО вночі таємно подолали 200 метрове урвище, що відділяло їх від селища, й увійшли у Шроми. В бою унсовці розгромили переважаючі сили росіян, змусивши їх відступити. При цьому українці втратили двох бійців, а росіяни - 17 чоловік убитими.

Після цього українці ще два дні відбивали атаки кинутого проти них російського батальйону ВДВ, завдавши йому колосальних втрат. Однак грузини не змогли вчасно забезпечити загін боєприпасами, водою і медикаментами, у підсумку унсовці мусили покинути Шроми і відійти на попередні позиції.

Нагадаємо, 21 травня 2018 року держсекретар США Майк Помпео закликав Росію вивести війська з окупованих регіонів Грузії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram