ГоловнаКультура

Підгорецький замок уперше з 1939 року відкрили для відвідувачів

Туристи зможуть побачити копії картин, які раніше прикрашали стіни палацу.

Підгорецький замок уперше з 1939 року відкрили для відвідувачів

Підгорецький замок, розташований у селі Підгірці Львівської області, вперше після 1939 року відкрили для відвідувачів.

Про це повідомляє Львівська Національна галерея мистецтв ім. Бориса Возницького в Фейсбуці.

Відзначають, що тепер туристи зможуть потрапити в Китайський кабінет, пройтися по Золотій, Кармазиновій і Обідній (Лицарській) залах і побачити копії картин, які раніше прикрашали стіни палацу.

Замок ще не відремонтований повністю. Зокрема, стан будівлі не дозволяє розмістити тут оригінали картин з Львівської національної галереї мистецтв. Тому в експозиції представлені копії полотен Шимона Чеховича, Гіацинта Олесінського, Якоба Йорданса, Шарля Ле Бруна, Яна Де Баана, П'єтро Бьянчі, Олександра Григлевського, Джованні Баттісто Клементі, Йозефа Грассі й інших італійських, австрійських, польських, французьких, нідерландських художників.

"На жаль, історія суворо обійшлася з цією перлиною епохи Ренесансу: колекція розосереджена по музеях і континентах, частина її фатально знищена, будівля нещадно зруйнована. Зокрема, в палаці збереглися лише монументальні портали і камін з чорного мармуру", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, Підгорецький замок, або Палац у Підгірцях, - пам'ятник архітектури епохи пізнього Ренесансу та Бароко, побудований у 1635-1640 роках. За часів Другої світової війни і після неї палац був зруйнований - його розграбували, також він пережив пожежу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram