ГоловнаКультура

Білл Клінтон написав роман про кібератаку на США

"Президент пропав" - його перша художня книга.

Білл Клінтон написав роман про кібератаку на США
Билл Клинтон
Фото: Youtube

Білл Клінтон у співавторстві з відомим письменником Джеймсом Паттерсоном випустив політичний роман, події якого розвиваються за часів його перебування в Білому домі.

Роман має назву President is Missing ("Президент пропав"), і за ним вже знімають серіал, повідомляє "Бі-бі-сі".

Це перший випадок, коли колишній президент США стає автором гостросюжетного роману.

"Я обожнюю трилери, - сказав екс-президент США в інтерв'ю Бі-бі-сі. - Я читаю їх у величезній кількості. Ось тільки що закінчив читати третю книгу в трилогії "Червоний горобець" [Джейсона Меттьюза]".

Також сказав, що він фанат Паттерсона і проковтнув залпом всі його 25 книг про психолога-детектива Алекса Кросса.

"Я особливо не захоплювався кримінальними і гостросюжетними романами до початку 1980-х, а потім зовсім заглибився в них", - сказав Клінтон, обраний на пост президента в 1992 році, і він пробув на своїй посаді два терміни.

З того часу він, за його словами, плекав мрію написати власну книгу. "Я завжди цього хотів", - сказав він.

Сюжет книги розгортається навколо кібератаки на США, яка загрожує всьому світу. Їй повинен запобігти головний герой - вигаданий президент Джонатан Лінкольн Данкен. В міру того, як розвиваються події, і часу залишається все менше, головний герой зникає.

Як каже Клінтон, в книзі детально описані деталі життя в Білому домі. Від боулінгу в підвалі до бігових доріжок в спальні президента. "Ми дійсно постаралися описати це якомога більш точно", - сказав Клінтон.

Робота президента - можливо, найважча в світі, вважає він.

"Я хочу, щоб читачі побачили, що це реальні люди, що роблять реальну роботу. Вони приймають рішення. І їх рішення впливають на ваші життя", - сказав Клінтон Бі-бі-сі.

Роман "Президент пропав" також з'явиться у вигляді серіалу, велика кабельна мережа Showtime придбала права на екранізацію і вже приступила до зйомки епізодів. Серіал вийде наступного року.

Білл Клінтон розповів, що дивився політичні драми на кшталт "Карткового будиночка" чи "Скандалу", присвяченого життю в Білому домі й інших центрах влади у Вашингтоні.

"Я подивився перші кілька сезонів "Карткового будиночка". Перший був хороший, дуже хороший", - говорить він.

"Я довго дивився "Скандал". Багато працювали над ним - мої друзі і соратники. Але коли я дивився обидва серіали, я думав - о Боже, багато вирішать, що це нормально, що люди в Білому домі вбивають інших людей. Можливо, навіть президент когось убив. І тоді вони не сприймуть той факт, що є люди, які встають кожного дня і роблять те, що, як вони думають, правильно", - говорить Клінтон.

Білл Клінтон вже випустив чотири книги, одна з них, "Моє життя", стала бестселером.

"Президент пропав" - його перша художня книга.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram