ГоловнаКультура

На Книжковому Арсеналі обрали найкрасивіші книги року

Перше місце і гран-прі отримала книга Видавництва Старого Лева "Я так бачу".

На Книжковому Арсеналі обрали найкрасивіші книги року
Фото: chytomo.com

На Книжковому Арсеналі оголосили переможців конкурсу "Найкращий книжковий дизайн". Церемонія нагородження відбулася в суботу, 2 червня, у приміщенні Мистецького Арсеналу. Про це повідомляє "Читомо".

Перше місце і гран-прі у цій номінації отримала книга "Я так бачу" Видавництва Старого Лева. Дизайн виконала творча майстерня "Аґрафка" (Романа Романишин, Андрій Лесів). Книга є другою частиною пізнавальної серії від "Аґрафка", яка розповідає про зір і бачення, про видиме та невидиме.

"Яка будова наших очей? Скільки кольорів ми здатні бачити? Хто володіє найкращим зором на планеті? Що означають візуальні символи, які оточують нас щодня? Як не заблукати у світі, не бачачи його? Ці та багато інших запитань і фактів переплітаються у книзі з роздумами про філософське бачення світу і про речі важливі, але малопомітні", - розповіли автори книги.

Фото: chytomo.com

Друге місце за найкращий дизайн року отримала "Книга-подорож Україна" видавництва #книголав. Автор книги - Ірина Тараненко, дизайн - Юлія Курова, Марта Лешак і креативне агентство Green Penguin.

"Це 1200 непересічних фактів про Україну та українців. Ми знайшли не тільки найдивовижніше, але і найважливіше, що варто знати про Україну: унікальні місця, де варто побувати, культурні досягнення, видатних особистостей і поворотні моменти, що вплинули на перебіг історії та життя кожного українця. Це карта-розповідь у форматі "едьютейнмент", на якій вказані цікаві історико-географічні та статистичні факти про країну в авторських ілюстраціях", - розповіли про книгу її автори.

Фото: chytomo.com

Третє місце у номінації найкращого дизайну отримала книга видавництва Родовід "Катерина Лесів. Колискова 1", дизайн - Катерина Лесів.

"Це арт-бук із серії про стан перед сном, коли свідомість звільняється від зайвого ... Побудована таким чином, що фото у цілому вигляді можна було побачити на окремих аркушах, тоді як зібрані у книзі вони розрізаються навпіл і створюють нові композиції", - йдеться в описі книги на сайті видавництва.

Фото: chytomo.com

Також до короткого списку потрапили такі видання:

1. Where curating is. Kateryna Nosko/Valeriya Luk'yanets (ST Publishing, Дизайн: Варвара Перехрест)

2. "Туконі - житель лісу" (Видавництво Старого Лева, Дизайн/ілюстрації: Оксана Була)

3. "Блюз кентаврів", Ян Вагнер (Видавництво 21, Дизайн/ілюстрації: Ярослав Філевич)

4. "Паркоммуна. Місце. Співтовариство. Явище", Автор-укладач Тетяна Кочубінська (PinchukArtCentre, Дизайн: Альона Соломадіна)

5. "Мій музей" (Видавництво імені Соломії Павличко "Основи", Креативна команда: Микола Толмачов і hooga.creative)

6. "Довіряй, але перевіряй. Медіаграмотність в українському суспільстві" (Pictoric, Дизайн Олена Старанчук/ілюстратори Pictoric)

7. "Сила дівчат", К. Бабкіна, М. Лівіньо (#книголав, Дизайн Ю. Тверітіна, А. Сарвіра)

8. "Кіноревізія Донбасу. 2.0", Станіслав Мензелевський (упорядник) (Національний центр Олександра Довженка, Дизайн: Надя Кельм)

9. "Питання до видимого", Володимир Будніков (ChervoneChorne, Творча команда: Віктор Володимиров-Лихоліт, Влада Ралко)

10. "Нова генерація" i художній модернізм в Україні", Мирослава Мудрак (Родовід, Дизайн: Олександр Биченко)

11. "Не я, а той", Олег Каданов (Видавнцтво "Vivat", Дизайн: Дмитро Фенічкін)

12. "Про тиранію. 20 уроків ХХ століття" Тімоті Снайдер (Видавництво "Медуза", Дизайн: Микола Леонович)

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram