ГоловнаКультура

Помер відомий американський письменник Філіп Рот

Нащадка єврейських мігрантів з Галичини визнано класиком американської літератури.

Помер відомий американський письменник Філіп Рот
Филип Рот

Американський письменник Філіп Рот помер у віці 85 років.

Як повідомляє The New York Times, причиною смерті класика американської літератури стала хронічна серцева недостатність. Нащадок єврейських мігрантів із Галичини, Рот народився в березні 1933 року. Після нетривалої роботи в журналі New Republic він узявся за письменництво. Уже перша книга Рота - "Прощавай, Коламбусе" - була удостоєна Національної книжкової премії. Далі були такі книги, як "Вона була така гарна", "Великий американський роман", "Трилогія про Девіда Кепеша", "Американська пастораль" і "Випадок Портного". Як пише The New York Times, книги Рота поставили його поряд із такими авторами другої половини XX століття, як Сол Беллоу і Джон Апдайк. Серед робіт 2000-х років - роман "Змова проти Америки", де Рот описав прихід нацистів до влади у США.

Рот не був володарем Нобелівської премії з літератури, але двічі удостоєний премії Американського пен-клубу, а також міжнародної Букерівської премії і Пулітцерівської премії.

У 2010 році президент Барак Обама вручив Роту Національну гуманітарну медаль США - за особливий внесок у гуманітарну науку.

Нагадаємо, 14 травня помер американський письменник і журналіст Том Вулф - один з найбільш продаваних авторів США, творець напрямку "нова журналістика" в літературі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram