ГоловнаКультура

ГПУ знайшла корупцію в Держкомтелерадіо під час поповнення бібліотек

Чиновника комітету підозрюють у змові з керівником видавництва.

ГПУ знайшла корупцію в Держкомтелерадіо під час поповнення бібліотек
Фото: zik.ua

Генпрокуратура повідомила про підозру начальника відділу видавничої справи Державного комітету телебачення і радіомовлення Олексія Кононенка.

Як повідомляють на сайті ГПУ, підозру пред'явлено в рамках кримінального провадження за фактом розкрадання бюджетних коштів в особливо великих розмірах під час придбання україномовних книг для поповнення фондів публічних бібліотек і за фактом надання та одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішень особами, уповноваженими на виконання функцій держави.

"Встановлено, що впродовж 2017 року начальник відділу видавничої справи Державного комітету телебачення і радіомовлення вступив у злочинну змову з одним із видавців літературної продукції, і за надану йому неправомірну вигоду впливав на прийняття необхідних рішень з відбору літературної продукції зацікавлених видавництв для поповнення фондів публічних бібліотек", - сказано в повідомленні.

Крім Кононенка, підозру в дачі хабара пред'явлено керівнику видавництва.

Вирішується питання про запобіжний захід і відсторонення від посади на період слідства.

Слідство перевіряє аналогічні факти, які стосуються закупівлі літературної продукції в інших видавництвах. ГПУ обіцяє дати оцінку діям керівників інших видавництв і уповноваженим посадовим особам Міністерства культури.

Сам Олексій Кононенко в коментарі "Детектору Медіа" назвав підозри необґрунтованими.

"Це не відповідає дійсності, тому що це не доведено. Суду ще не було. Тобто ніякої неправомірної вигоди, ніякої участі в розкраданні бюджетних коштів я не брав, тому що всі рішення приймаються колегіально. Більше того, експертною радою Міністерства культури, колегією Міністерства культури. І як може одна людина впливати на якісь рішення взагалі іншого міністерства?" - сказав він.

Кононенко вважає, що ГПУ поспішила оприлюднити цю інформацію і згодом її буде спростовано.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram