ГоловнаКультура

У Маріуполі пройде п'ятиденний Гогольфест

На семи майданчиках відбудеться понад 100 подій.

У Маріуполі пройде п'ятиденний Гогольфест
Фото: Facebook / Startup Гогольfest

З 27 квітня по 1 травня в Маріуполі пройде Гогольфест.

Як повідомляють організатори, в рамках фестивалю відбудуться театральна і музична програми, перформанси, дискусійний клуб, кінопокази та виставка.

У програмі - опера-реквієм IYOV, спектакль "Собача будка", перформанс "...Але вітер...", спектаклі "Король Убю", "Віталій", "Буна", "Ресторан "Україна" та інші. Також буде театральна програма для дітей.

У рамках Гогольфесту покажуть сучасне українське кіно: "Рівень чорного" Валентина Васяновича, "Стрімголов" Марини Степанської і "Кіборгів" Ахтема Сеітаблаєва.

У музичній програмі - швейцарський гурт Kadebostany, Аліна Орлова (Литва), Ріаnобой, Vivienne Mort, "Один у каное", Sinoptik, Tik Tu, OY Sound System, "ДахаБраха", Dakh Daughters і "Це Шо". Також працюватиме нічна сцена, на якій виступатимуть "Хаммерман Знищує Віруси", діджеї та місцеві групи.

"Маріуполь - це історія Радянського Союзу, коли в курортній зоні навіщось побудували металургійний комбінат. Насправді це курортне місто, і воно повинно таким бути. І з урахуванням того, що майбутнє міста - не у важкій промисловості, а в креативній і туристично-курортній, це потрібно розвивати", - говорить засновник Гогольфесту Влад Троїцький.

Вхід на всі події, крім нічної сцени і театральної програми, - вільний. Подробиці - на сторінці фестивалю у фейсбуці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram