ГоловнаКультура

Пулітцерівську премію отримав репер Кендрік Ламар

Також отримали нагороди The Washington Post і The New York Times.

Пулітцерівську премію отримав репер Кендрік Ламар
Кендрик Ламар
Фото: EPA/UPG

У понеділок, 16 квітня, в Колумбійському університеті в Нью-Йорку вручили Пулітцерівську премію.

Про це повідомляють на сайті Пулітцерівського комітету.

У номінації "Музика" премію отримав репер Кендрік Ламар за альбом DAMN, що вийшов у квітні минулого року. На думку журі, альбом музиканта відображає труднощі життя сучасного афроамериканця.

Зазначимо, що раніше Пулітцерівську премію в галузі музики вручали тільки за класичні і джазові твори.

У головній номінації "Служіння суспільству" премію отримали видання The New York Times (журналісти Джоді Кантор і Меган Твей) і The New Yorker (Ронан Ферроу) - за розслідування про домагання голлівудського продюсера Гарві Вайнштейна.

У номінації "Національний репортаж" нагороджено журналістів The New York Times і The Washington Post, які писали російське втручання у вибори президента США і можливі зв'язки оточення Дональда Трампа з РФ.

Нагадаємо, минулого року газета NYT отримала Пулітцерівську премію за статті про російський вплив за кордоном. Пулітцерівська премія - одна з найпрестижніших нагород США в галузі літератури і журналістики. У 2016 році журналістська команда з New York Times також отримала Пулітцерівську премію за серію публікацій про мігрантську кризу в Європі.

Розмір Пулітцерівської премії з 2017 року становить 15 тис. доларів (раніше 10 тис. доларів). Лауреат у номінації "За служіння суспільству" замість грошей отримує золоту медаль.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram