ГоловнаКультура

У київській "Плівці" пройде фестиваль актуальних поетичних практик

У програмі - лекції, поетичні читання та експериментальні програми.

У київській "Плівці" пройде фестиваль актуальних поетичних практик
Фото: Kyiv Poetry Week

З 4 по 10 квітня в просторі Plivka (Центр Довженка) відбудеться третій фестиваль актуальних поетичних практик "kyiv poetry week".

Як повідомляють організатори, у програмі фестивалю - "ар'єргард 80-х і авангард 90-х", технопоезія "з елементами антисексистського квір-хіп-хопу", поети у віртуальній реальності, пісні, написані нейромережею, відеопоезія, перформанси та лекції.

Так, у рамках тижня пройде інтердисциплінарна лабораторія, де чотири команди поділяться інструментарієм, поділяться досвідом і наприкінці фестивалю представлять мультимедійний поетичний продукт. Лекції фестивалю відкриті для всіх охочих.

Учасники фестивалю: поет-дослідник і перформер Роман Осьмінкін, формація Onesxtnth і Михайло Жаржайло, поет Алекс Авербух (Канада), Віктор Шепелєв (Харків) і VR Sensorama Lab, поетичний щомісячник Листок, Андрій Лісовий, Іван Лучук, Лена Самойленко, Саша Андрусик, Катерина Горностай та інші.

Відкриє тиждень поезії перформанс, заснований на синестезії, з використанням кольору, світла, драми, музики і простору і зроблений спільно з музичним агентством "Ухо", Олексієм Шмураком, Олею Гайдаш, поетами і студією Blck Box.

Вхід на фестиваль вільний, про деякі платні події організатори повідомлять на сторінці у фейсбуці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram