ГоловнаКультура

Фільм "Очевидних ознак немає" Аліни Горлової отримав 4 нагороди на Docudays UA

Різні журі фестивалю роздали свої нагороди.

Фільм "Очевидних ознак немає" Аліни Горлової отримав 4 нагороди на Docudays UA
Кадр из фильма "Явных признаков нет"
Фото: Docudays UA

29 березня завершився 15-й Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA.

Церемонія закриття пройшла на Сцені 6 у Центрі Довженка.

Приз конкурсу Docu/Світ у номінації "Docu/Життя" отримав австрійський фільм "Кров і пісок" Маттіаса Креппа і Анґеліки Шпангель. Нагороду в тому самому конкурсі, але в номінації "Docu/Права" отримала українська картина "Очевидних ознак немає" Аліни Горлової.

Найкращим короткометражним фільмом фестивалю стало "Кіно для Карлоса" Ренато Боррайо Серрано, спеціальних згадок у конкурсі удостоїлися фільми "Гірчиця в садах" Петра Армяновського і "Жаланаш - порожній берег" Марчина Саутера.

Головний приз національного конкурсу, Docu/Україна, отримав фільм "Веаюфром" Дмитра Лавриненка. Спеціальний диплом - у картини "Манливий, солодкий, без меж, або Пісні і танці про смерть" Тетяни Ходаківської і Олександра Стеколенка.

Студентське журі свою головну нагороду віддало фільму "Далекий гавкіт собак" Симона Леренга Вільмонта, спеціальний диплом - у фільму Ходаківської і Стеколенка.

Фільму Аліни Горлової "Очевидних ознак немає" також вручили призи від Української Гельсінської спілки (приз героїні фільму), телеканалу "Настоящее время" і дистриб'юторської компанії "Letter to Fest".

Приз імені Андрія Матросова від команди фестивалю отримала короткометражна робота Петра Армяновського "Гірчиця в садах".

Приз глядацьких симпатій пішов фільму "Перша сотня" Ярослава Пілунського, Юлії Шашкової і Юрія Грузинова.

Фільмом закриття фестивалю стала хроніка "Документи епохи" в супроводі гурту "Сон сови".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram