ГоловнаКультура

В Національній Опері в Києві відбудеться благодійний концерт на честь пам'яті Квітки Цісик Анонс

Гроші збирають на придбання пересувного мамографа.

В Національній Опері в Києві відбудеться благодійний концерт на честь пам'яті Квітки Цісик

Українська Американська Координаційна Рада, ГО «Незабутня Квітка» (м. Львів) та продюсер Алекс ГУТМАХЕР (США) за підтримки Міністерства культури України представляють 7 квітня в Національній Опері України, 19:00 ювілейний концерт україно-американського благодійного проекту «Незабутня Квітка» до 65-річчя з дня народження американської співачки з українським серцемКвітки Цісик ( 1953-1998).

Вона була на батьківщині лише раз. 1993-го. Через п`ять років американська співачка українського походження Кейсі Цісик відійшла у засвіти, не доживши до свого 45-річчя п`ять днів. Її добре знала і чула вся Америка, американці навіть підрахували, що голос Квітки Цісик лунав 22 мільярди разів в різних радіоефірах, з екранів кінотеатрів, на телебаченні. Згодом вона прийшла і до нас - унікальним колоратурним сопрано зазвучали у її виконанні «Два кольори», «Я піду в далекі гори», «Чорнобривці»…

Коли вслухаєшся в її тонкий, чистий та прозорий голос, де лише легкий акцент видає закордонну співачку, - кожного разу відкриваєш її по-новому, а її пісня надихає. У ній все – ліричність та емоційність, глибина і проникливість, життєва мудрість, якась первісна гармонія і спокій. Тут немає пафосу і позірної риторичності. Її голос звучить плавно, без напруги і надмірності, але в ньому повно життєвої сили і крику душі. А коли слухаєш її пісні, то завжди наповнюєшся почуттям любові й… туги, немов наслідуючи символічні слова пісні «Два кольори», де любов і журба завжди поряд. Навіть весела пісня у неї звучить тужливо-сумно. У цих піснях – вся Квітка Цісик: емоційна, сильна, вольова. Ця сила духу передається всім, і її голос неможливо не слухати. Якась космічна скорбота і туга, яка так властива українському народу, розлита у її піснях.

Україно-Американський благодійний проект «Незабутня Квітка», присвячений Квітці Цісик, започаткований продюсером українського походження Алексом Гутмахером у США в 2007 р. та реалізується за сприяння Української Американської Координаційної Ради. Оскільки усі жінки сім’ї Цісиків померли від страшного діагнозу – раку грудей (в 1994 р. – мати Іванна, у 1998 р. – Квітка Цісик, у 2003 р. – сестра, піаністка Марія), - усі концерти проекту проводяться як соціально-благодійні. Тож, традиційно кожний захід проекту «Незабутня Квітка» є не тільки культурно-мистецьким, освітнім, а перш за все – благодійним. Частина коштів від продажу квитків на заходи завжди перераховується в онкоцентри - для профілактики та лікування раку молочної залози серед жінок України. Найвагомішим результатом з часу започаткування проекту у 2007 р. стало придбання пересувного мамографа для Вінниччини, який має назву КВІТКА.

Ювілейний благодійний концертдо 65-річчя з дня народження американської співачкивідбудеться за участю:Володимира Горянського та Рими Зюбіної, Кирила Стеценка, Кіри Мазур, Брії Блессінг та Людмили Фесенко з США,Neoballet Ольги Семьошкіної,гуртів «Антитіла» та «Каблуками по бруківці». Також глядач вперше побачитьуривок з прем’єрної вистави «Квітка» Вінницького театру ім. М. К. Садовського та «Я – КВІТКА» за участю Вікторії Васалатій. Важлива складова концерту - використання оригінальних голосових фонограм Квітки Цісик та унікальне архівне відео.Ведучий - Олексій Богданович, режисер – Володимир Борисюк.

Під час концерту, 7 квітня буде здійснена основна місія проекту - передача 100 000 грн. для придбання пересувного мамографа «КВІТКА» для профілактики і лікування раку молочної залози серед жінок Київської області.

АКРЕДИТАЦІЯ ОБОВ`ЯЗКОВА!

З питань акредитації та отримання архівних фото для анонсів, організації інтерв’ю, прямих ефірів/записів учасників проекту та продюсера проекту Алекса Гутмахера, звертайтесь до PR-агенції «Дель Арте»:

Ольга Стельмашевська тел.: 067-238 81 85, ostelm7@ gmail .com

Юрій Гулевич тел.: 067-448 05 35, [email protected]

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram