ГоловнаКультура

Український фільм відібрали в основний конкурс кінофестивалю в Оберхаузені

"Київський фільм. Перший епізод" Олексія Радинського побореться за головний приз.

Український фільм відібрали в основний конкурс кінофестивалю в Оберхаузені
Кадр из фильма
Фото: Предоставлено режиссером

Фестиваль короткометражного кіно в Оберхаузені, який пройде з 3 по 7 травня, відібрав у основний конкурс фільм українського режисера Олексія Радинського "Київський фільм. Перший епізод".

Як повідомляють на сайті кінофестивалю, в конкурсі беруть участь 53 роботи з різних країн світу.

Україну представляє лише один фільм.

Як розповів LB.ua сам режисер, його фільм - документальна робота, знята у форматі кіноспостереження. Місце дії – Подільський міст, який будується в Києві з 1993 року. Незважаючи на свій незавершений статус, цей міст уже є одним із найдорожчих мостових переходів в історії, і одним із найбільших довгобудів у світі. Подільський міст також часто використовується для зйомок реклами та музичних кліпів.

"У цьому документальному фільмі показано повсякденне життя, яке протікає на незавершеному мосту. Місцеві жителі намагаються використовувати його за призначенням, тобто з метою потрапити з одного берега Дніпра на інший (що часто пов'язано з ризиком для життя). Міст також облюбували любителі екстремальних видів спорту. Водночас представники міської влади використовують недобудований міст у своїх цілях", - пише Радинський.

"Київський фільм. Перший епізод" - пілотна версія повнометражного документального проекту, заснованого на довгостроковому спостереженні за декількома точками на карті Києва.

Міжнародний фестиваль короткометражного кіно в Оберхаузені (Internationale Kurzfilmtage Oberhausen) - один із найбільших фестивалів короткого метра, і один із найстаріших кінофестивалів у світі (заснований у 1954 році).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram