ГоловнаКультура

У Києві втретє пройде фестиваль мистецтва Kyiv Art Week

На фестивалі представлять роботи з тридцяти галерей і приватних фондів.

У Києві втретє пройде фестиваль мистецтва Kyiv Art Week
Фото: Kyiv Art Week

З 18 по 27 травня в Києві пройде щорічний фестиваль мистецтва Kyiv Art Week.

Як повідомляють організатори, фестиваль пройде в декількох музеях і просторах, де будуть експозиції та проекти знакових зарубіжних і українських художників.

Одне з приміщень фестивалю віддадуть посольству Республіки Ужупіс (Užupis) - вільної художньої держави, розташованої у Вільнюсі.

Окремий проект готує міжнародний арт-симпозіум "Бірючий".

Крім експозиції, пройдуть лекторій, програма для дітей і концерти.

Темою Kyiv Art Week буде інтеграція пам'ятників радянського періоду в публічний простір Києва. 18 травня, в рамках відкриття, відбудуться презентації відновленого фрагмента "Стіни пам'яті" Володимира Мельниченка й Ади Рибачук. Усе буде відбуватися на Байковій горі, де 1982 року меморіальну композицію, присвячену життю і смерті, знищили, заливши бетоном за розпорядженням української компартії. Для повного відновлення меморіалу запустять кампанію збору коштів.

19 травня пройде міжнародна дискусія під пам'ятником Леніна на бульварі Шевченка, 20 травня пройдуть тематичні лекції. В обох заходах візьмуть участь мистецтвознавці, журналісти і політики, в тому числі з Європи.

У фестивалі цього року візьмуть участь Музей західного і східного мистецтва Ханенків, Національний музей "Київська картинна галерея", Національний музей Тараса Шевченка, Інститут проблем сучасного мистецтва, Арт-центр Клоузер, Щербенко Арт Центр, University of Arts London (Saint Martin's), Dymchuk Gallery, Institut français d'Ukraine, Посольство Литовської Республіки в Україні. За їхньої підтримки будуть реалізовані художні проекти українських і світових художників, відвідати які зможуть усі охочі.

Програма Kyiv Art Week буде оголошена пізніше і опублікована на сторінці фестивалю у фейсбуці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram