ГоловнаКультура

Британський музичний журнал NME випустив свій останній друкований номер

Нові матеріали будуть доступні он-лайн.

Британський музичний журнал New Musical Express (NME), який виходив протягом 66 років, припиняє випуск друкованої версії.

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

"NME відзначав на своїх сторінках народження і смерть цілих музичних жанрів. Ба більше, на думку критиків, популярність таких напрямків, як панк-рок або нью-вейв, багато в чому зобов'язана статтям у цьому журналі", - зазначає видання.

Журнал вирішив перейти у цифровий формат через зростання витрат на виробництво і складну ситуацію на ринку друкованої реклами.

Керівництво видання оголосило, що 9 березня виходить останній паперовий номер. Періодично журнал буде виходити у вигляді окремих спеціальних друкованих випусків.

У першому номері NME від 7 березня 1952 року розповідалося про Віру Лінн, Алана Діна, Гаррі Голдея Теда Хіті. Також повідомлялося про те, що уряд незабаром може вперше дозволити відкрити в Британії комерційну радіостанцію.

Фото: NME

Велика четвірка: The Beatles (11 жовтня 1963 р.)

Фото: NME

Виснажений Білий Герцог: Девід Боуї (15 травня 1976 р.)

Фотограф Ендрю Кент протягом двох років, починаючи з 1975 року, стежив за творчістю Девіда Боуї, знімаючи його під час турне, присвяченого альбому Station To Station.

Його знімки розповідають про становлення нового способу співака: "Виснажений Білий Герцог", контрастували з попередніми втіленнями, такими як Зіггі Стардаст.

Фото: NME

Знову в жалобі: Емі Вайнхаус (30 липня 2011 року). Обкладинка цього номера була зроблена чорно-білою в пам'ять про британську співачку, смерть котрої вразила музичний світ влітку 2011 року. Емі Вайнхаус померла у 27 років, поповнивши список "клубу 27" - знаменитостей, які померли в цьому віці. У такому самому віці пішли з життя засновник Rolling Stones Браян Джонс, легендарний гітарист Джиммі Хендрікс і не менш легендарна співачка Дженіс Джоплін, засновник Doors Джим Моррісон і лідер Nirvana Курт Кобейн.

Фото: NME

Господи боже: Ріанна (18 вересня 2015 р.). Обкладинка з Ріанною вийшла в момент, коли історія журналу зробила крутий поворот - NME був випущений для вільного поширення і роздавався в магазинах, на залізничних станціях і в університетах.

Фото: NME

На останній обкладинці NME (9 березня 2018 р.) Британію представляє співачка Стеффлон Дон.

Фото: NME

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram