ГоловнаКультура

На Сцені 6 покажуть спектакль Russophobia фінського театру

Постановку здійснили за п'єсою українського драматурга Максима Курочкіна.

На незалежному театральному майданчику "Сцена 6" у Центрі Довженка відбудеться прем'єра документальної вистави Russophobia.

Як повідомляють організатори, постановка здійснена фінським театром Telakka за п'єсою українського драматурга Максима Курочкіна.

Назва походить від фінського слова "ryssä", яким у Фінляндії називають росіян. Вистава з'явилася в результаті спільної роботи українського драматурга Максима Курочкіна, режисера Варвари Фаєр і фінського театру Telakka (Тампере).

Russophobia - це рефлексія на війну на сході України, її предтечу і породжену нею реальність, переломлену через оптику радянсько-фінської війни 1939-1940 рр.", - йдеться в описі проекту.

П'єса заснована на інтерв'ю, зібраних у Фінляндії, в Україні і Росії протягом останніх двох років. Герої п'єси - звичайні люди, які хочуть відмежуватися від "складних" і "незручних" тем. Так у виставі порушують питання про пам'ять і безпам'ятство.

Фото: Сцена 6

Прем'єра Russophobia відбулася в театрі Telakka в жовтні 2017 року. У Києві її покажуть фінською мовою з професійним синхронним перекладом на українську. Покази вистави пройдуть 19 і 20 березня. Деталі - на сторінці події у фейсбуці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram