ГоловнаКультура

Асоціація кіноіндустрії України закликала Мінкульт не шкодити українському кіно (документ)

Кінопрофесіонали написали звернення щодо 500 млн грн на патріотичні серіали.

Асоціація кіноіндустрії України написала звернення до міністра культури і голові колегії Мінкульту Євгену Нищуку.

У документі Асоціація висловлює занепокоєння щодо ситуації, що склалася навколо фінансування українського кіно у 2018 році.

У зверненні наголошується, що в Мінкульті немає розробленої структури і механізму відбору якісних кінопроектів; що в рамках конкурсних відборів при Держкіно діє секція фільмів патріотичного спрямування; що існує дефіцит коштів, виділених на створення національних фільмів, які виграли пітчинг. Така ситуація, згідно з документом, "ставить під загрозу виробництво фільмів, особливо в ко-продукції з іншими країнами". "Такий розвиток подій зробить неможливим популяризацію співпраці з Україною", - йдеться у зверненні.

Асоціація кіноіндустрії України також закликала Мінкульт не вчиняти дій, які можуть зашкодити розвиткові однієї з найперспективніших вітчизняних галузей.

Фото: Асоціація кіноіндустрії України

Фото: Асоціація кіноіндустрії України

Асоціацію кіноіндустрії заснували наприкінці 2016 року, туди входять українські кінокомпанії, її очолює продюсер Володимир Яценко ("Дике поле").

Нагадаємо, 27 лютого в міністерстві культури має пройти засідання колегії, на якому обговорять рекомендації щодо оцінки патріотичних телефільмів, серіалів і анімації, які будуть фінансуватися за рахунок державного бюджету. У Мінкульті відзначають, що будуть розробляти прозорі механізми розподілу грошей на "кіно патріотичного спрямування".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram