ГоловнаКультура

Журі визначило переможця архітектурного конкурсу на меморіал Небесної Cотні

На честь загиблих висадять 107 лип на алеї.

У вівторок, 20 лютого, в Києві було оголошено переможців архітектурного конкурсу зі створення Меморіалу Героїв Небесної Сотні. Його виграли українські архітектори Ірина Волинець і Марія Процик.

Меморіальний комплекс складатиметься з двох частин. На початку - з боку Майдану та Хрещатика - буде розташована меморіальна стела, яка аркою врізатиметься в пагорб. Вона буде складатися з плит з іменами кожного з Небесної Сотні. Накладаючись одна на одну, вони утворюватимуть суцільну стіну.

Міст над алеєю Героїв Небесної Сотні стане умовною межею початку нового простору - паркової зони (зараз там дорога). По обидва боки алеї висадять 107 лип.

Наприкінці меморіального шляху буде сад, який створить місце відпочинку між майбутнім музеєм Революції Гідності і Жовтневим палацом.

Нагадаємо, що учасники конкурсу проектів мали представити пропозицію меморіального простору в пам'ять про Героїв Небесної Сотні, а також розробити проектну пропозицію будівлі музею Революції Гідності, який повинен мати музейну та культурно-просвітницьку функції, розробити суспільний простір як складову меморіально-музейного комплексу .

Ділянка проектування меморіально-музейного комплексу розташована в центральній частині Києва, на алеї Героїв Небесної Сотні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram