ГоловнаКультура

Що Україна покаже на Берлінале-2018

У межах Берлінського кінофестивалю, який проходитиме з 15 по 25 лютого, відбудеться світова прем’єра українського фільму “Коли падають дерева” режисерки Марисі Нікитюк. На прес-конференції, яка пройшла в Києві, представники кінодіндустрії розповіли, як буде представлена Україна на Берлінале та Європейському кіноринку.

Фото: berlinale.de

Як і минулоріч, на Європейському кіноринку Україна буде представлена окремим стендом слоган якого - “Україна - ваш пункт призначення”. Цього року, за словами голови Держкіно Пилипа Іллєнка, організація роботи стенду обійдеться у близько 600 тис. грн.

Окрім того, Україна цього року організовує бізнес-ланч у межах Co-production Market за підтримки Фонду Ігоря Янковського. В межах кінофестивалю Держкіно також проведе низку подій і зустрічей, щоб краще ознайомити міжнародну спільноту зі станом кінематографу в Україні. “Чотири учасниці з України пройшли в програму Таланти Берлінале (Berlinale), - повідомив голова асоціації кіноіндустрії України Володимир Яценко, - в цьому році один з членів журі буде також від нас (йдеться про члена журі конкурсу Teddy Bear, відбірника кінофестивалю “Молодість” Богдана Жука - прим.ред). Ми представлені як серйозна кінематографічна країна”.

Важливою подією стане прем'єра повнометражного фільму Марисі Нікітюк “Коли дерева падають” у межах програми Панорама. “Це її дебютний повнометражний ігровий фільм за підтримки Держкіно,”- зазначив Пилип Іллєнко.

За словами продюсера фільму “Коли дерева падають”, Ігоря Савиченка, відбудеться чимало подій за участі команди, яка працювала над створенням стрічки. “Наші агенти, іспанська компанія Latido Films, організували цілу низку інтерв’ю у відомих світових виданнях. Польські партнери організували спеціальну подію в межах програми ScripTeast”, - розповів Савиченко.

Фільм “Коли дерева падають” - це копродукція України, Польщі і Македонії. Минулого року видання Screen International назвало його у переліку чотирьох найочікуваніших фільмів зі Східної Європи. За словами його продюсерів, це драма дорослішання без політики. У фільмі показано три покоління, які кожне по-своєму намагається вирватися з невеликого містечка, а вдається це лише головній героїні.

68-й Берлінський кінофестиваль триватиме з 15 до 25 лютого.

Марія ГлушкоМарія Глушко, Журналістка
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram