ГоловнаКультура

Помер режисер мультфільмів про кота Леопольда

Останнім часом Рєзніков проживав у Золінгені. Про причини смерті мультиплікатора не повідомляється.

Помер режисер мультфільмів про кота Леопольда

У Німеччині у віці 77-років помер режисер Анатолій Рєзніков, постановник мультфільмів про кота Леопольда, пише Медуза.

Анатолій Рєзніков був режисером всіх серій популярного мультфільму про кота Леопольда за сценаріями Аркадія Хайта. В середині 2010-х вийшов серіал "Нові пригода кота Леопольда", над яким також працював Рєзніков.

Як режисер він випустив свій перший мультфільм "Жук - крива гірка" в 1973 році, далі були "Автомобіль з хвостиком" (1974), "Ранкова музика" (1974). У 1975-му з'явився "Кіт Леопольд", "Леопольд і золота рибка" і в тому ж році "Помста кота Леопольда". Мультфільми відразу стали дуже популярними у радянських дітей і закордоном.

У 1980-х роках вийшло дев'ять мультфільмів про кота Леопольда, в 1993 з'явився чотирисерійний мультфільм "Повернення кота Леопольда". Після довгої паузи в 2015 році режисер відновив роботу і запустив мультсеріал "Пригоди кота Леопольда", який доповнюється новими серіями досі.

Останнім часом Резніков проживав у Золінгені. Про причини смерті мультиплікатора поки що інформації немає.

Раніше повідомлялося, що на 68-му році життя помер перший космонавт незалежної України Леонід Каденюк. Він помер під час пробіжки в районі Царського села в Печерському районі Києва до приїзду швидкої допомоги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram