ГоловнаКультура

У рамках фестивалю Odessa Classics пройде дитячий фортепіанний конкурс

Переможець отримає премію в розмірі 10 тис. грн.

У рамках фестивалю Odessa Classics пройде дитячий фортепіанний конкурс
Фото: focus.ua

Фестиваль Odessa Classics, який пройде цього року вчетверте, оголосив про проведення дитячого фортепіанного конкурсу імені видатного педагога Серафими Могилевської.

Як повідомляє прес-служба фестивалю, конкурс буде проходити з 26 по 28 травня.

До участі в конкурсі запрошують дітей від 11 до 15 років (включно), незалежно від музичних навчальних закладів, у яких вони навчаються, оцінок, наявності або відсутності перемог і рекомендацій з місця навчання. Всі прослуховування проходитимуть публічно. Участь у конкурсі безкоштовна.

Головним майданчиком для конкурсу стане великий концертний зал Одеської школи ім. П.С. Столярського.

Переможці дитячого конкурсу отримають грошові призи: за 1-ше місце - 10 тис. грн, за друге - 7 тис., за третє - 5 тис. Крім того, буде вручено спеціальний приз у розмірі 5 тис. грн. 26 травня пройде перший тур (вільна програма), 27-го - другий тур (за призові місця), 28-го - церемонія нагородження та гала-концерт. Сольний виступ переможця конкурсу пройде на оpen-air концерті на Потьомкінських сходах 8 червня.

У журі конкурсу увійшли професор Анатолій Кардашев (Одеса, голова журі), концертний виконавець Олександр Могилевський (Брюссель), директор музичної школи Артур Яронь (Кельце, Польща), професор Йожеф Ермінь (Львів), професор Юрій Кот (Київ), директор ССМШ імені Столярського Євген Лисюк (Одеса).

Головною метою конкурсу організатори називають пошук і підтримку молодих музикантів, збереження традицій у сфері професійної музичної освіти і пропаганду української виконавської фортепіанної школи.

Докладно про конкурс - на сайті фестивалю.

Нагадаємо, 4-й музичний фестиваль Odessa Classics уже оголосив програму і почав продаж квитків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram