ГоловнаКультура

Актриси одягнуться в чорне на церемонію "Золотого глобуса" на знак протесту проти харасменту

Майбутню акцію вже розкритикувала Роуз МакГоуен, звинувативши колег у цинізмі.

Актриси одягнуться в чорне на церемонію "Золотого глобуса" на знак протесту проти харасменту
Фото: EPA/UPG

Актриси, яких номіновано на "Золотий глобус", або представлятимуть номінантів і лауреатів, одягнуться в чорне на церемонію вручення нагород.

Як пише журнал People, чорні костюми і сукні актриси одягнуть на знак протесту проти сексуального харасменту, факти якого оприлюднені в Голлівуді в цьому році.

В акції мають намір узяти участь відомі актриси - Меріл Стріп, Джессіка Честейн, Емма Стоун та інші. Джерела журналу повідомляють, що, можливо, акція не обмежиться "глобусами" і продовжиться на інших церемоніях "оскарівського сезону".

При цьому акцію з чорними сукнями розкритикувала Роуз МакГоуен - актриса, яка звинуватила Харві Вайнштейна в зґвалтуванні. "Ваше мовчання - це проблема. Ви приймете фейкову нагороду і це ні на що не вплине. Я зневажаю ваше лицемірство", - написала актриса в твіттері.

Багато голлівудських акторок висловилися проти сексуального харасменту в індустрії відтоді, як New York Times опублікував розслідування про харасмент з боку відомого продюсера Харві Вайнштейна. Лупіта Нуонго, Гвінет Пелтроу і Сальма Хаєк виступили публічно з історіями про домагання з боку Вайнштейна. Відтоді фігурантами історій про харасмент стали й інші учасники індустрії: актор Кевін Спейсі, продюсер Бретт Ратнер, комік і режисер Луї Сі Кей, музичний продюсер Расселл Сімонс, актор Джеффрі Раш, режисер Джеймс Тобак, актор Джефрі Тембор та інші.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram